بر اساس یک گزارش، وزیر آموزش و پرورش دولت جدید امریکا، پیشتر به سناتورهایی که در تأیید صلاحیت وی نقش داشتند، حدود 900 هزار دلار هدیه داده بود.
روزنامۀ ایندیپندنت بریتانیا با انتشار گزارشی اعلام کرد بتسی دیواس که روز سهشنبه (19 بهمن) به سختی و با دخالت معاون اول رئیسجمهور امریکا موفق به اخذ رأی سنا برای تأیید صلاحیت خود شد، در طول سالهای گذشته حدود 900 هزار دلار به سناتورهایی که از وی حمایت کردند، پول داده بود.
در جلسۀ تأیید صلاحیت این زن میلیاردر، 50 سناتور امریکایی به نفع وی و 50 تن دیگر علیه وی رأی دادند و اگر مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، در اقدامی بیسابقه از حق رأی خود استفاده و دخالت نمیکرد، دیواس به وزارت نمیرسید.
دیواس به خاطر بیان سخنان مضحک در جلسۀ دفاعش در مجلس سنا از جمله اینکه گفته بود با وجود اسلحه در برخی مدارس به دلیل نگرانی از حملۀ خرسهای گریزلی موافق است، مورد ریشخند رسانههای امریکایی قرار گرفته بود.
ارائۀ آمار غلط در پاسخ به سؤالات سناتورها، غلطهای فاحش نگارشی در پیامهای وی در شبکههای اجتماعی و مخالفت او با گسترش و افزایش امکانات مدارس دولتیِ امریکا، از جمله مواردی است که از دیواس یک وزیر جنجالی ساخته است.
جالب اینجاست که دیواس پیشتر صراحتاً گفته بود که در ازای کمکهای مالی خود به نهادهای سیاسی، «انتظار دارد سودی هم به وی برسد».
بر اساس این گزارش دیواس طی سالهای گذشته حدود 4 میلیون دلار به حزب جمهوریخواه امریکا کمک مالی کرده است. در این گزارش به نقل از «مرکز پیشرفت امریکا» آمده است که بخش اعظم این کمک مالی در سال 2016 پرداخت شده است، اگرچه دیواس از سال 1980 به این حزب پول میداده است.
از 51 سناتوری که روز سهشنبه به دیواس رأی دادند، 22 تن در مجموع 894 هزار و 350 دلار از این وزیر جنجالی به بهانۀ کمک به مبارزات انتخاباتی پول دریافت کردهاند.
بیشترین میزان کمک را سناتور جمهوریخواه مارکو روبیو، رقیب سابق ترامپ در انتخابات مقدماتی ریاستجمهوری امریکا، دریافت کرده است. بر اساس این گزارش روبیو 89 هزار و 300 دلار از دیواس پول گرفته است.
پس از روبیو، سناتور بیل کسیدی و سناتور تام تیلیس با دریافت 70 هزار و 200 دلار از دیواس در رتبههای بعدی قرار دارند. دیگر سناتورها بین 1000 دلار تا 60 هزار دلار دریافت کردهاند.
دیواس اگرچه در مبارزات انتخاباتی و سیاسی فعال بوده، اما تا کنون در دولت امریکا هیچ پُستی نداشته است. وی تنها وزیر آموزش و پرورش در امریکا به حساب میآید که نه سابقهای در ادارۀ مدارس دولتی دارد و نه حتی فرزندانش را به این مدارس فرستاده است.
همسر دیواس وارث و مدیر اجرایی سابق شرکت امریکایی اَموِی است که در زمینۀ فروش انواع محصولات سلامتی، زیبایی و لوازم آرایشی، فعال است.
این زن میلیاردر همچنین فرزند بنیانگذاران شرکت پرینس کُر است که در کار عرضۀ قطعات ماشین هستند و در عین حال برادرش اریک پرینس، بنیانگذار شرکت امنیتی آکادمی (که سابقاً با نام بلک واتر شناخته میشد) امریکا است که مزدورانی را برای شرکت در جنگهای بینالمللی به مناطق مختلف دنیا اعزام میکند.
دیواس و خانوادهاش یکی از مهمترین پشتیبانان مالی دونالد ترامپ برای ورود وی به کاخ سفید بودند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.