بر اساس گزارشها دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا، ریک پری را که روزگاری خواستار حذف پُست وزارت انرژی از کابینۀ ایالاتمتحده شده بود، بهعنوان نامزد همین پُست انتخاب کرده است.
پری که فرماندار سابق ایالت تگزاس است، تاکنون دو بار بهعنوان یک سیاستمدار جمهوریخواه در دور مقدماتی نامزد ریاستجمهوری امریکا شده است.
اگر مجلس سنای امریکا از انتخاب پری برای پُست وزارت انرژی حمایت کند، وی مدیر وزارتخانهای خواهد شد که طی سالهای گذشته بر ترویجِ استفاده از انرژی پاک و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی متمرکز شده است.
این در حالی است که رسانههای امریکایی در گزارشهای خود از پری بهعنوان «متخصص استخراج سوختهای فسیلی» یادکردهاند.
پری در سخنرانی خود در سال 2011 در دور مقدماتی انتخابات امریکا، وزارت تجارت و آموزش را بیمصرف مینامد، اما به یاد نمیآورد که وزارتخانۀ سومی که ازنظر وی میبایست حذف شود –یعنی وزارت انرژی- کدام است.
بر اساس این گزارش تگزاس ایالتی سرشار از منابع انرژی فسیلی است و پری از طرفداران جدی استخراج آنهاست.
وزارت انرژی ایالات متحده نقش اصلی را در طراحی تسلیحات هستهای و حصول اطمینان از ایمنی و کارکرد زرادخانۀ هستهای کهنسال این کشور ایفا میکند.
بایرون دورگن، سناتور سابق عضو حزب دموکرات امریکا از ایالت داکوتای شمالی که سالها رهبری کمیتۀ ناظر بر بودجۀ وزارت انرژی ایالاتمتحده را بر عهده داشته، انتخاب ریک پری را «بسیار بُهتآور» خوانده است.
سیانان از بخشیدن وام و کمکهای مالی در حوزۀ پژوهش بهعنوان ویژگی بارز وزارت انرژی دولت باراک اوباما، رئیسجمهور فعلی امریکا، نام برده است.
این برنامۀ تخصیص وام شامل پروژههای مرتبط با انرژیهای تجدید پذیر بهعنوان بخشی از بستۀ محرک اقتصادی اوباما در سال 2009 مطرح بود و بیش از 30 میلیارد دلار وام در پی اجرای آن تخصیص داده شد.
تخصیص این وامها در طی سالهای اخیر به امری جنجالبرانگیز مبدل شد.
امریکا در تولید نفت در حال حاضر پس از عربستان و روسیه در رتبۀ سوم قرار دارد، اما اظهارات ترامپ نشان میدهد که وی خواستار آن است که ایالاتمتحده نقش بزرگتری در اکوسیستم جهانیِ نفت ایفا کند.
رئیسجمهور منتخب ایالاتمتحده در کتاب «امریکای فلجشده» نوشته است: «من هرگز نفهمیدم که چرا باوجود تمام ذخایر خودمان، ما اجازه میدهیم که اوپک کشور را به گروگان بگیرد.»
کارشناسان امریکا معتقدند که اگرچه استخراج نفت بیشتر میتواند وابستگی این کشور را به نفت خام خارجی کاهش دهد، اما خطر تنزل دوبارۀ قیمت نفت جهانی جدی است. عرضۀ بیشازحد نفت بین سالهای 2014 تا 2016 باعث کاهش 75 درصدی قیمت نفت شد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.