بر اساس یک گزارش دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، آمادۀ تصویب صدور بستههای بزرگ تسلیحاتی به عربستان و بحرین است.
روزنامۀ واشنگتن تایمز با انتشار گزارشی به نقل از برخی مقامات امریکایی و منابعی در کنگرۀ ایالاتمتحده نوشت ترامپ به دنبال تصویب قراردادهای صدور تسلیحاتی است که باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین امریکا، در ماه پایانی ریاستجمهوریاش آنها را مسدود کرده بود.
اوباما با توجه به نگرانیهای موجود دربارۀ نقض حقوق بشر در عربستان سعودی و بحرین، مجوز صدور تسلیحات به این دو کشور را مسدود کرده بود.
در حالی که کاخ سفید حاضر به اظهارنظر دربارۀ این گزارش نشده است، یکی از مقامات امریکایی که به طور مستقیم در انتقال این بستههای تسلیحاتی نقش دارد به واشنگتن تایمز اعلام کرده است که در حال حاضر یک محموله به ارزش حدود 300 میلیون دلار، شامل فنآوری موشک هدایتشونده، برای ریاض آماده شده است.
وی همچنین افزود محمولهای چند میلیارد دلاری از جنگندههای اف-16 امریکایی برای ارسال به بحرین در انتظار دستور ترخیص کالا از سوی دولت جدید ایالاتمتحده است.
این مقام امریکایی که نخواست نامش فاش شود، اعلام کرد در حالی که اوباما اجرای این معاملات تسلیحاتی را متوقف کرده بود، دولت جدید در حال تصمیمگیری دربارۀ آنهاست و به نظر میرسد این صادرات اجرایی خواهد شد.
وزارت دفاع امریکا نیز حاضر به اظهارنظر دربارۀ احتمال از سرگیری صدور تسلیحات به عربستان و بحرین نشده است، اما منابعی در کنگرۀ ایالاتمتحده به واشنگتن تایمز اعلام کردند که به نظر میرسد دولت جدید به سادگی تصمیم جدید خود را در کنگره به پیش خواهد برد.
پیشتر نمایندگان دموکرات کنگره و برخی از جمهوریخواهان به دلیل حملۀ مرگبار عربستان سعودی به کشور یمن و نقض حقوق بشر در این کشور و بحرین، از اوباما خواسته بودند ارسال تسلیحات به این کشورها را متوقف کند.
تابستان گذشته بیش از 60 عضو مجلس نمایندگان امریکا با امضای نامهای خواستار به تأخیر انداختن قراردادی به ارزش 1.15 میلیارد دلار برای فروش تانکهای جنگی به عربستان سعودی شدند.
استدلال اصلی نمایندگان کنگره برای مسدود کردن صدور تسلیحات به عربستان این موضوع بود که حملات هوایی سعودی به یمن موجب تقویت و رشد افراطگرایی و گسترش گروههای تروریستی القاعده و داعش در یمن شده است.
با گذشت 22 ماه از حملات عربستان سعودی و متحدانش به یمن تاکنون بیش از 11 هزار و 400 یمنی کشته شدهاند که بیشتر آنها غیرنظامی بودهاند.
دولت اوباما در آن زمان فروش تانک به عربستان را منتفی نکرد، اما رئیسجمهور پیشین امریکا در آخرین روزهای در قدرت بودنش، دیگر قراردادهای فروش تسلیحات به عربستان سعودی از جمله تجهیزات مربوط به فناوری موشکهای هدایت شونده را متوقف کرد.
سازمان عفو بینالملل و بسیاری از سازمانهای بینالمللی دیگر امریکا را به حمایت از تجاوز نظامی عربستان به خاک یمن متهم کردهاند.
براساس گزارش این سازمان، حملات هوایی عربستان سعودی که بعضاً در آنها از تسلیحات ممنوعهای همچون بمبهای خوشهای استفاده شده است، بارها بیمارستانها، مدارس، بازارها و مساجد را هدف قرار گرفته و عامل قتل غیرنظامیان بوده است.
دولت اوباما در پاییز سال جاری نیز طرح فروش 3 میلیارد دلاری جنگندههای اف-16 لاکهید مارتین را به بحرین مسدود کرده بود.
مقامات پادشاهی آلخلیفه در بحرین که میزبان ناوگان 5 نیروی دریایی ایالاتمتحده هستند، از سال 2011 در حال سرکوب معترضان سیاسی در این کشور هستند و این موضوع با انتقاد شدید سازمانهای بینالمللی روبرو شده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.