درحالیکه گمانهزنیها دربارۀ چگونگی عملکرد دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، در قبال برجام ادامه دارد، رهبران اروپایی از این توافق دفاع کردهاند.
فرانسوا اولاند، رئیسجمهور فرانسه، آخرین رهبر اروپایی بود که از این توافق دفاع کرد. اولاند در گفتگوی تلفنی با ترامپ، از وی خواست تا از توافق اتمی ایران با گروه 1+5 حمایت کند.
ترامپ در خلال فعالیتهای انتخاباتیاش بارها تهدید کرده بود درصورتیکه به پیروزی برسد، این توافق را پاره خواهد کرد.
کاوه افراسیابی، کارشناس سیاسی، در گفتگو با شبکه پرستیوی، برجام را یک توافق برد – برد همراه با دستاوردهای سیاسی مهم برای طرفین مذاکرهکننده عنوان کرد و گفت حفظ این توافق به نفع امریکاست. رد این توافق موجب اختلاف شدید میان واشنگتن و متحدان اروپاییاش که از برجام حمایت کردهاند، خواهد شد.
افراسیابی با اشاره به اینکه رد این توافق از سوی ترامپ موجب از بین رفتن دستاورد مهم دیپلماتیک امریکا خواهد شد، گفت: «من کاملاً با آنچه رئیسجمهور اولاند دربارۀ اهمیت پایبندی به توافق اتمی ایران که منافع جامعۀ بینالمللی و همچنین منافع امریکا را به دنبال دارد، همنظر هستم.»
وی گفت: «بنابراین امیدوارم که آقای ترامپ به رهبران اروپایی گوش فرا دهد. پیشتر نیز دیدیم که ترزا می، نخستوزیر بریتانیا، در کاخ سفید حضور یافت و بار دیگر حمایت خود را از برجام اعلام کرد. همۀ رهبران اروپایی در دفاع از توافق اتمی بهعنوان یک توافق دوجانبه و برد - برد که منافع دو طرف را تأمین میکند، همنظر هستند.»
افراسیابی همچنین بار دیگر تأکید کرد دونالد ترامپ ممکن است بتواند از نظر فنی اقدامات باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین، را در قبال برجام و تسهیل تحریمها لغو کند، اما وی راه دشواری برای متقاعد کردن مردم امریکا و همچنین نمایندگان کنگره دربارۀ مضر بودن این توافق برای منافع ملی امریکا پیش رو دارد.
به گفتۀ این کارشناس، درصورتیکه ترامپ بخواهد میتواند دستورات اجرایی اوباما دربارۀ توافق اتمی ایران را ملغی کند، باید دلایل این موضوع را به کنگره و مردم امریکا توضیح دهد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.