مسئول جنایات جنگی آل‌سعود در یمن کیست؟

ویرانی‌های به جا مانده از حملات هوایی اخیر ائتلاف تحت امر عربستان سعودی به شهر صعده در شمال غرب یمن (15 دی 1395- عکس از خبرگزاری رویترز)

سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارش سالانۀ خود با اشاره به جنایات رژیم آل‌سعود در جنگ خونین علیه یمن که تحت حمایت امریکا و بریتانیا اجرا می‎‏شوند خواستار توقف فوری فروش تسلیحات به عربستان سعودی شد.

در گزارش این سازمان آمده است که دولت‎های درگیر در جنگ یمن می‌‏بایست در قبال نقض مداوم حقوق‌ بشر در این کشور فقیر عربی پاسخ‌گو بوده و هرچه سریع‎تر فروش تسلیحات به رژیم آل‌سعود را متوقف کنند.

دیده‎‏بان حقوق بشر اعلام کرد ائتلاف تحت امر عربستان سعودی از ماه مارس سال 2015 (فروردین سال 1394) یمن را هدف حملات مرگبار قرار داده است و جنگنده‎های ائتلاف«به صورت غیرقانونی خانه‎ها، بازارها، بیمارستان‏‎ها، مدارس، کسب‌‏و‏کار غیرنظامیان و مساجد را بمباران کرده‎‏اند».

این سازمان به نقل از دفتر حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد از آغاز حملات ائتلاف سعودی تا تاریخ 19 مهر 1395، دست‏‌کم 4 هزار و 125 غیرنظامی کشته و 6 هزار و 711 تن دیگر زخمی شده‌اند.

دیده‌‏بان حقوق‎‏ بشر تأکید کرد اکثر این قربانیان در حملات هوایی عربستان سعودی کشته شده‌‎اند.

یک کودک دچار سوء تغذیۀ یمنی در یک مرکز درمانی در حومۀ صنعا، پایتخت این کشور در انتظار درمان است. (20 دی 1395- عکس از خبرگزاری فرانسه)

سارا لی ویتسون، مسئول بخش خاورمیانۀ سازمان دیده‌‏بان حقوق بشر، گفت: «هیچ کدام از نیروهای در حال نزاع در یمن ترسی از حساب‌رسی در مورد نقض قوانین جنگ ندارند. اعضای سازمان ملل متحد می‎بایست به طرف‌های درگیر برای پایان دادن به کشتار و درد  و رنج غیرنظامیان فشار بیاورند.»

دیده‌بان حقوق بشر همچنین اعلام کرد این سازمان 61 حملۀ هوایی از سوی ائتلاف تحت امر عربستان ثبت کرده است که به احتمال زیاد غیرقانونی بوده و در مواردی جنایت جنگی محسوب می‎شوند.

در این گزارش همچنین آمده است که ائتلاف سعودی از تسلیحات ممنوعۀ بین‌المللی همچون بمب‌های خوشه‏‎ای علیه مردم یمن استفاده کرده است.

این سازمان افزوده است که امریکا و بریتانیا با وجود شواهد روز افزون دربارۀ استفادۀ رژیم آل‌‌سعود از تسلیحات ممنوعه در یمن و عدم موافقت این رژیم برای بررسی موارد نقض حقوق بشر، فروش اسلحه به عربستان سعودی را تعلیق نکرده‌اند.

در سال 2015، واشنگتن فروش تسلیحاتی به ارزش بیش از 20 میلیارد دلار به عربستان سعودی را تأیید کرد و بریتانیا نیز در همین سال فروش تسلیحاتی به ارزش 4 میلیارد دلار را به آل‌ سعود تصویب کرد.

کودک یمنی در صنعا، پایتخت این کشور، در میان زباله‌ها به دنبال غذا می‌گردد. (30 آبان 1395- عکس از خبرگزاری فرانسه)

هفتۀ گذشته وزارت دفاع بریتانیا در گزارش رسمی اعلام کرد این کشور در دهۀ 1980 میلادی 500 بمب خوشه‌‏ای به عربستان سعودی صادر کرده و ریاض از این بمب‎ها در حملات خود به کشور فقیر یمن استفاده کرده است.

بمب‌های خوشه‌ای به دلیل گستردگی منطقۀ تحت پوشش خود، تلفات انسانی زیادی به همراه دارند و در صورت عمل نکردن چاشنی آن‌ها، تا ماه‌ها یا حتی سال‌ها بعد نیز می‌توانند باعث کشتار غیرنظامیان شوند.

دیده‌بان حقوق بشر در گزارش خود مدعی شده است که حملات راکتی جنبش مردمی انصارالله یمن نیز تلفات غیرنظامی به بار آورده است، اگرچه میزان این تلفات قابل قیاس با حملات عربستان نیست.

این درحالی است که عربستان سعودی از اوایل فروردین 94 جنگ یمن را با هدف تضعیف جنبش انصارالله و بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهور مستعفی یمن، آغاز کرد و جنبش انصارالله در حال دفاع از مردم این کشور در مقابل مزدوران سعودی است.

منابع رسمی در یمن می‌گویند از زمان آغاز حملات هوایی عربستان به یمن در اوایل فروردین سال 1394، بیش از 11 هزار و 400 یمنی کشته شده‌اند.

سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) ماه گذشته اعلام کرد حدود نیمی از 22 استان یمن از نظر غذایی در وضعیت اضطرار قرار دارند. 

بسیاری از زیرساخت‌های یمن و همچنین اراضی کشاورزی مردم یمن در پی حملات جنگنده‌های سعودی نابودشده است. این حملات همچنین کشور فقیر یمن را با کمبود شدید مواد غذایی و دارویی و درنتیجه، شیوع بیماری‌های متعدد مواجه کرده است.

بر اساس اعلام صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، 7.4 میلیون کودک یمنی به کمک‌های پزشکی نیاز مبرم دارند و 370 هزار کودک نیز در معرض خطر سوءتغذیه حاد قرارگرفته‌اند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku