یک تحلیلگر سیاسی میگوید احتمالاً آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، در انتخابات آتیِ این کشور هدف حملات سایبری قرار خواهد گرفت که ادعا میشود روسیه مرتکب آنها میشود.
در مقالۀ یوخن بیتنر که در روزنامۀ نیویورکتایمز امریکا منتشر شده، آمده است: «جای تعجب نیست که روسیه نسبت به اقدام [باراک] اوباما، رئیسجمهور امریکا، یعنی اخراج دیپلماتهای روسیه در واکنش به تلاشهای کرملین برای دستکاری در انتخابات 2016 امریکا، بیاعتنایی از خود نشان داد. به نظر میرسد مسکو منتظر گذر زمان است چرا که میداند در تاریخ 1 بهمن یک تحسینکنندۀ روسیه در کاخ سفید جای اوباما را میگیرد و یک دوست قدیمی نیز زمان وزارت خارجۀ امریکا را برعهده خواهد گرفت.»
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، در تاریخ 10 دی اعلام کرد کرملین در واکنش به تصمیم واشنگتن به اخراج 35 تن از دیپلماتهای روسی و اعمال تحریمهای بیشتر علیه مسکو هیچکدام از دیپلماتهای امریکایی را اخراج نخواهد کرد.
واشنگتن، مسکو را به هک ایمیلهای حزب دموکرات و یکی از دستیاران کلیدی هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری 2016 امریکا، متهم کرده است. کرملین این اتهام را بهشدت رد کرده است و دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا، معتقد است چنین ادعایی ناشی از انگیزههای سیاسی و «مضحک» است.
بیتنر در گزارش خود مدعی شده است با توجه به اینکه با روی کار آمدن ترامپ، احتمالاً دشمنی امریکا با روسیه پایان خواهد یافت، مسکو اینبار آنگلا مرکل را هدف حملات خود قرار خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه انتخابات سراسری آلمان پاییز آینده برگزار خواهد شد، مرکل را هدفی عالی توصیف کرده است که قصد دارد برای بار چهارم نامزد پُست صدراعظمی این کشور شود.
مرکل از یازده سال پیش صدراعظم آلمان بوده است، اما سیاست وی در مورد باز کردن مرزهای این کشور به روی هزاران پناهجو باعث کاهش محبوبیت وی در میان مردم آلمان شده است.
اوباما بارها مرکل را همپیمان برجستۀ دولت خود نامیده است و پس از الحاق شبهجزیرۀ کریمه به فدراسیون روسیه، صدراعظم آلمان بیش از سیاستمداران اروپایی دیگر خواستار مجازات مسکو شده بود.
شبهجزیرۀ کریمه در پی بحران در اوکراین و برگزاری همهپرسی در سال 2014، با اکثریت آراء از این کشور جدا شد و به فدراسیون روسیه ملحق شد. پس از برگزاری این همهپرسی، روابط روسیه با کشورهای غربی تیره شد. امریکا و متحدان اروپایی آن مسکو را به بیثبات کردن اوکراین متهم میکنند و تحریمهایی را علیه چهرههای شاخص روس و طرفدار روسیه اعمال کردهاند؛ اما مسکو دست داشتن در بحران اوکراین را بهشدت رد کرده است.
سیاست درهای باز مرکل، اعتقاد او به یکپارچگی اتحادیۀ اروپا و حفظ ارزشهای لیبرال از مواردی است که نویسندۀ این تحلیل از آنها به عنوان نقاط اختلاف برلین و مسکو نام برده است.
این تحلیلگر در ادامه ادعا میکند که احتمالاً روسیه در حال برنامهریزی برای اجرای حملاتی مشابه آنچه در سال 2016 علیه هیلاری کلینتون و دموکراتهای دیگر در امریکا صورت گرفت، علیه مرکل و همپیمانانش در سال 2017 است.
در سال 2015 رایانههای پارلمان آلمان هدف حملات سایبری قرار گرفتند و مقامات امنیتی آلمان مدعی شدند به احتمال زیاد هکرهای روسیه عامل این حمله بودهاند.
مقامهای غربی مدعی شدهاند هکرهایی که مسئول حملۀ سایبری به رایانههای حزب دموکرات امریکا شناخته شدند، همان مظنونین حمله به شبکۀ رایانهای پارلمان آلمان هستند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است