مسکو به واشنگتن هشدار داد اگر روسیه را به بهانۀ اتهام حملۀ سایبری به نظام انتخابات ریاستجمهوری امریکا با تحریمهای تازۀ اقتصادی مواجه سازد، با اقدام متقابل مسکو روبرو خواهد شد.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجۀ روسیه، روز چهارشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «صادقانه بگویم، ما از این دروغ امریکا دربارۀ "هکرهای روسی" خسته شدهایم. دولت [باراک] اوباما [رئیسجمهور امریکا] این اطلاعات غلط را باهدف ارائۀ بهانهای برای شکست خود مطرح کرده است.»
وی هشدار داد که کشورش به هر شیوۀ ممکن نسبت به «گامهای خصمانهای» که امریکا تصمیم به برداشتن آنها کرده است، واکنش نشان خواهد داد.
زاخارووا افزود: «اگر واشنگتن گامهای خصمانۀ تازهای بردارد، به آنها پاسخ خواهیم داد... هرگونه اقدامی علیه مأموریت دیپلماتیک روسیه در امریکا بلافاصله با اقدامات مشابه علیه دیپلماتهای امریکایی حاضر در روسیه روبرو خواهد شد.»
سخنگوی وزارت امور خارجۀ روسیه تصریح کرد که امریکا در تلاش است با گسترش تحریمها، اقدامات دیپلماتیک و خرابکاری در دستگاههای رایانهای روسی به بهانۀ دروغین دخالت سایبری روسیه در انتخابات ریاستجمهوری امریکا در آبان ماه، مسکو را مرعوب سازد.
پیشتر لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه ایالت کارولینای جنوبی در امریکا، گفت مسکو باید مطلع باشد که در طول انتخابات پا را فراتر از حد گذاشته است و به همین دلیل تحریمهای تازهای در انتظار ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، خواهد بود.
گراهام گفت: «اکنون زمان آن رسیده است که روسیه درک کند که دیگر بس است. کنگره دخالت روسیه در انتخابات ما را بررسی خواهد کرد و تحریمهایی دوحزبی اعمال خواهد شد که ضربۀ سختی به روسیه، بهویژه شخص پوتین، وارد خواهد کرد.»
اوباما در تاریخ 25 آذر اعلام کرده بود ایالاتمتحده نسبت به حملات سایبری روسیه که بر اساس اعلام سازمانهای اطلاعاتی واشنگتن بخشی از تلاش برای نفوذ در انتخابات ریاستجمهوری 2016 امریکا بودهاند، واکنش عملی نشان خواهد داد.
رئیسجمهور امریکا تصریح کرد: «این اقدامات در زمان و مکانی که خودمان انتخاب خواهیم کرد، صورت خواهند گرفت. برخی از این اقدامات ممکن است آشکار باشد و به اطلاع عموم برسد و برخی دیگر اعلان عمومی نخواهد شد.»
واشنگتن، مسکو را به هک ایمیلهای حزب دموکرات و یکی از دستیاران کلیدی هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری 2016 امریکا، متهم کرده است.
کرملین این اتهام را بهشدت رد کرده است و دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا، معتقد است چنین ادعایی ناشی از انگیزههای سیاسی و «مضحک» است.
مسکو از سال 2014 و پس از اعلام استقلال جمهوری کریمه از اوکراین، پیوستن آن به فدراسیون روسیه و بحران و ناآرامی در شرق اوکراین، با تحریمهای اقتصادی روبرو شد.
جمهوری کریمه ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ برای پیوستن به روسیه همهپرسی برگزار کرد و با کسب اکثریت قاطع آرای ساکنان منطقه، جدایی از اوکراین و پیوستن به روسیه را اعلام کرد.
کییف و متحدان آن نتایج همهپرسی را به رسمیت نشناختند و مسکو را به تنشزایی و افزایش بحران در شرق اوکراین متهم کردند، اتهاماتی که روسیه آنها را بهشدت رد کرد. از آن زمان تاکنون اتحادیۀ اروپا، امریکا و برخی از کشورهای غربی روسیه را با چندین دور از تحریمهای اقتصادی مواجه کردهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.