نمایندۀ دموکرات کنگرۀ امریکا میگوید ادعاهای اخیر رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه کاخ سفید عامل تصویب قطعنامۀ اخیر شورای امنیت سازمان ملل علیه شهرکسازی تلآویو بوده، «آغاز جنگ» علیه امریکاست.
جیم مکدرموت روز دوشنبه در گفتگو با اماسانبیسی گفت: «چیزی که شاهد آن هستیم، آغاز جنگ علیه دولت امریکاست.»
وی گفت مقامات اسرائیلی تلاش دارند تا علیه دولت باراک اوباما، رئیسجمهور امریکا، پروندهسازی کنند و دونالد ترامپ، جانشین وی، را مجبور کنند تا از خواستههای آنان تبعیت کند.
این نمایندۀ کنگرۀ امریکا گفت: «اکنون ما شاهد جنگ هوایی هستیم، و ما شاهد همۀ این توییتها و همه نوع کنایه و همۀ این داستانهای نصفه و نیمه هستیم و همۀ این چیزها بهمنظور ایجاد تنش مطرح میشود تا زمانی که رئیسجمهور (ترامپ) در تاریخ بیستم (ژانویه) روی کار آمد، وی جنگ زمینی را آغاز کند که این زمانی است که نمایندگانش شروع به اجرای اقدامات در وزارتخانههای دولتی میکنند.»
شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه قطعنامه 2334 را با 14 رأی مثبت تصویب کرد که این قطعنامه از رژیم صهیونیستی میخواهد تا فوراً به شهرکسازیهای «غیرقانونی» در سرزمینهای اشغالی فلسطینیان پایان دهد.
این قطعنامه پس از آن به تصویب رسید که امریکا برخلاف سیاست سالیان گذشتۀ خود که هرگونه مصوبۀ ضد اسرائیلی را وتو میکرد، آن را وتو نکرد.
بر اساس این قطعنامه هرگونه شهرکسازی رژیم اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین «نقض آشکار قوانین بینالمللی» به شمار میآید که بهصورت جدی صلح در منطقه و امکان تشکیل کشور مستقل فلسطینی را به مخاطره میاندازد.
در پی این واقعه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم تلآویو، دان شاپیرو، سفیر امریکا در سرزمینهای اشغالی را فراخواند و از وی خواست علت رأی ممتنع امریکا در نشست شورای امنیت را توضیح دهد.
پیشنویس این قطعنامه ابتدا از سوی مصر مطرح شد اما قاهره تحتفشار رژیم صهیونیستی و ترامپ رأیگیری دربارۀ آن را به تعویق انداخت؛ پس از آن نمایندگان نیوزیلند، مالزی، ونزوئلا و سنگال جمعه این قطعنامه را به رأی گذاشتند که با 14 رأی موافق در مقابل یک رأی ممتنع امریکا تصویب شد.
جناحهای فلسطینی در کرانۀ اشغالشدۀ باختری و نوار غزه از تصویب این قطعنامه استقبال کردند و ریاض المالکی، وزیر خارجۀ تشکیلات خودگردان فلسطین نیز آن را یک «پیروزی برای مردم فلسطین» خواند.
پیش از این رأیگیری، تلآویو تلاش کرد در این زمینه کارشکنی و قدرتمندترین متحد خود یعنی امریکا را به وتوی آن ترغیب کند.
بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک یهودینشین که اسرائیل بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانۀ باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، سکنی گزیدهاند.
سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان، شهرکهای اسرائیلی ساختهشده در کرانۀ باختری و بیتالمقدس را غیرقانونی میدانند چراکه رژیم صهیونیستی در جنگ سال 1967 این سرزمینها را اشغال کرده و بر مبنای کنوانسیون ژنو هرگونه ساختوساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع و غیرقانونی است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.