یکی از نمایندگان سابق پارلمان رژیم صهیونیستی در گفتوگو با یک ایستگاه رادیویی اسرائیلی از «راز کوچک» دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا، دربارۀ کمک به شهرکسازیهای اسرائیلی پرده برداشت.
بر اساس اعلام این نماینده، ترامپ در سال 2003 برای حمایت از ساختوساز در شهرکهای صهیونیستی در سرزمین اشغالی فلسطین، به اسرائیلیها پول داده است.
منابع مختلف خبری یکشنبه گزارش دادند که این میلیاردر نیویورکی 10 هزار دلار برای ساخت شهرک بیت ال در شمال بیتالمقدس کمک مالی ارائه کرده است.
یعقوب «کتزال» کاتز، یکی از بنیانگذاران شهرک بیت ال و نمایندۀ سابق مجلس رژیم صهیونیستی این موضوع را افشا کرده است.
این پول از طریق بنیاد دونالد جونیور ترامپ به یک سازمان مردمنهاد امریکایی که برای ساختوساز بیت ال پول جمع میکرد، منتقل شده است. این در حالی است که جامعۀ بینالملل بارها ساختوسازهای رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین را محکوم کرده است.
ترامپ که در آن زمان بهعنوان غول املاک و مستغلات و یک ستارۀ برنامههای تلویزیونی مطرح بود، نهتنها به دوستان امریکا در شهرک بیت ال بلکه به کمیتۀ یهودیان امریکا و جامعۀ تاریخی یهودیان امریکا نیز کمک مالی کرده است.
خانوادۀ جارد کوشنر، داماد یهودی ترامپ، نیز به ساختوساز در شهرک بیت ال کمک مالی کرده است.
رئیسجمهور منتخب امریکا پس از پیروزی در انتخابات در تلاش بوده است تا در پی ورود به کاخ سفید در تاریخ 1 بهمن، دخترش ایوانکا و جارد، همسرش را، وارد دولت آتی امریکا بکند.
این در حالی است که با توجه به روابط نزدیک کوشنر با حزب حاکم لیکود که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی آن را رهبری میکند، بیم آن میرود که با ورود داماد ترامپ به دولت امریکا، وضعیت برای فلسطینیان دشوارتر شود.
رئیسجمهور آیندۀ امریکا در مصاحبۀ اخیر خود با شبکۀ امریکایی فاکس نیوز، در پاسخ به این سؤال که آیا ایوانکا و جارد به واشنگتن دی سی، پایتخت امریکا، عزیمت خواهند کرد؟ گفت میبایست در این مورد به بررسی قوانین بپردازد.
جیسون گرینبلات، مقام ارشد حقوقی و معاون اجرایی در سازمان ترامپ، که وی نیز یهودی است، اخیراً اعلام کرد که رئیسجمهور منتخب امریکا تصور نمیکند شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطین باید محکوم شوند، چراکه آنها مانعی برای صلح بهحساب نمیآیند.
این در حالی است که اقدام اخیر ترامپ مبنی بر انتخاب دیوید فریدمن بهعنوان سفیر ایالاتمتحده در سرزمینهای اشغالی نیز نگرانیهایی را در میان کارشناسان برانگیخته است. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که این انتخاب به درگیریهای خاورمیانه دامن خواهد زد.
رئیسجمهور منتخب امریکا مهر سال جاری پس از دیدار با نخستوزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد درصورتیکه بهعنوان رئیسجمهور امریکا انتخاب شود، قدس اشغالی را بهعنوان پایتخت رژیم تلآویو به رسمیت خواهد شناخت.
رژیم صهیونیستی بخش شرقی بیتالمقدس را به اشغال خود درآورده و سرتاسر بیتالمقدس را پایتخت خود نامیده است. درحالیکه سازمان ملل متحد این الحاق را محکوم کرد، کنگرۀ امریکا در سال 1995 لایحهای را تصویب و در آن درخواست کرد بیتالمقدس بهعنوان پایتخت جداییناپذیر رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخته شود.
بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک یهودینشین که رژیم صهیونیستی بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانۀ باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، زندگی میکنند.
درحالیکه تمامی شهرکهای اسرائیلی مطابق با قوانین بینالمللی غیرقانونی هستند، رژیم تلآویو تاکنون به درخواستهای بینالمللی برای توقف فعالیتهای ساختوساز غیرقانونی خود، بیاعتنایی کرده است.
سیاستهای توسعۀ شهرکسازی این رژیم از دلایل اصلی بینتیجه ماندنِ آخرین دور از مذاکرات موسوم به صلح خاورمیانه در سال 2014 بود.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.