سخنگوی وزارت امور خارجۀ ایران در واکنش به تصویب قطعنامۀ ضد رژیم صهیونیستی در سازمان ملل، گفته است تهران از هر اقدامی که «متضمن تحقق خواست فلسطینیان» باشد، استقبال میکند.
به گزارش اداره کل دیپلماسی رسانهای وزارت امور خارجه، بهرام قاسمی شنبه (4 دی) در پی صدور قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل متحد در محکومیت اشغالگری و شهرکسازی رژیم صهیونیستی گفت: «جمهوری اسلامی ایران از هرگونه اقدامی که متضمن حمایت از تحقق خواستهای برحق فلسطینیان و تقویت جایگاه بینالمللی فلسطین و در جهت مخالفت با اشغالگری رژیم صهیونیستی و سیاستهای توسعهطلبانۀ این رژیم باشد، استقبال میکند.»
وی افزود: «پرواضح است که سیاستها و اقدامات رژیم صهیونیستی برای توسعۀ شهرکها در اراضی فلسطینی در مغایرت کامل با قواعد و حقوق بینالمللی است که جمهوری اسلامی ایران بارها بر این مسئله تأکید کرده است.»
قاسمی گفت: «تصویب قطعنامۀ اخیر شورای امنیت سازمان ملل، علیرغم سابقۀ طولانیمدت برخی قدرتها در حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی در عرصۀ بینالمللی بهویژه با استفاده از حق وتو در شورای امنیت، بهعنوان نشانهای از عزم جامعۀ جهانی در پایان بخشیدن به اشغالگری رژیم صهیونیستی و احیای حقوق مردم فلسطین، مورد استقبال است؛ البته تجربۀ جامعۀ بینالمللی نشان میدهد که رژیم صهیونیستی به هیچیک از میثاقها و الزامات حقوقی بینالمللی پایبند نبوده است.»
وی افزود: «خوشبختانه آگاهی بینالمللی نسبت به جنایات و ماهیت غاصب و اشغالگر رژیم صهیونیستی در حال افزایش است.»
سخنگوی وزارت خارجه گفت: «ازنظر ما، حل مسئلۀ فلسطین نیازمند اهتمام جدی و قاطع جامعۀ بینالمللی در راستای احقاق حقوق مسلّم مردم مظلوم فلسطین و مقابله با سیاستهای توسعهطلبانه و اشغالگرایانۀ رژیم صهیونیستی است. انتظار میرود جامعۀ بینالمللی بهویژه سازمان ملل متحد با گذشت بیش از هفت دهه، گامهای اساسی و مؤثری در این زمینه بردارد.»
شورای امنیت سازمان ملل جمعه (3 دی) قطعنامۀ توقف فوری فعالیتهای شهرکسازی رژیم اسرائیل را در اراضی اشغالی فلسطینیان، تصویب کرد.
این قطعنامه با 14 رأی موافق در مقابل یک رأی ممتنع امریکا تصویب شد. این اولین قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل در هشت سال گذشته دربارۀ اختلافات میان رژیم اسرائیل و فلسطینیان و علیه رژیم تلآویو بوده است.
تصویب این قطعنامه، خشم رژیم صهیونیستی و طرفداران آن را برانگیخت.
سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان، شهرکهای اسرائیلی ساختهشده در کرانۀ باختری و بیتالمقدس را غیرقانونی میدانند چراکه رژیم صهیونیستی در جنگ سال 1967 این سرزمینها را اشغال کرد. بر مبنای کنوانسیون ژنو هرگونه ساختوساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع است.
بیش از نیم میلیون اسرائیلی در بیش از 230 شهرک که رژیم صهیونیستی بعد از جنگ 1967 و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است، سکنی گزیدهاند.
فلسطینیان به دنبال تشکیل کشوری مستقل در کرانۀ باختری و نوار غزه به پایتختی بیتالمقدس هستند. آنها همچنین خواستار خروج رژیم صهیونیستی از سرزمینهای اشغالشده هستند، اما اسرائیل از بازگشت به مرزهای پیش از جنگ ششروزه امتناع میکند.