گزارشهای منتشرشده از عقبنشینی داعش از دانشگاه موصل، یکی از مواضع مهم این گروه تروریستی تکفیری در عراق، حکایت دارند.
با پیشروی نیروهای امنیتی عراق، گروه تروریستی تکفیری داعش، از ساختمانهای دانشگاه موصل، پایگاه مهم خود را در عراق که از آن بهعنوان اقامتگاه و محل تدارکات استفاده میکرد، بهطور کامل عقبنشینی کرده است.
پایگاه خبری باسنیوز عراق (BasNews) روز یکشنبه (14 آذر) به نقل از یک منبع مطلع که خواست نامش فاش نشود، گزارش داد تروریستهای داعش، در دو روز گذشته، از همۀ ساختمانهای دانشگاه موصل که از آن بهعنوان محل اسکان نیروهای مسلح و ساخت سلاح استفاده میکرد، خارج شدهاند.
به گفتۀ این منبع، تروریستهای داعش، همۀ ساختمانها و مسیرهای داخلی این محل را که در سال 2014 با اشغال شهر موصل تصرف کرده بود، با بولدوزر تخریب کرد.
به نظر میرسد داعش قصد داشته است با استفاده از تاکتیک «زمین سوخته»، در پیشروی نیروهای عراقی درعملیات آزادسازی کامل شهر موصل مانع ایجاد کند.
به گزارش باس نیوز، این منبع آگاه همچنین از کاهش حضور تروریستها در مناطق مسکونی موصل خبر داده و گفته است تروریستهای داعش تجهیزات خود را به مناطق «سمت غربی موصل و غرب رودخانۀ دجله» منتقل کردهاند.
این در حالی است که دفتر هماهنگی امور بشردوستانه نزد سازمان ملل هشدار داده است نبرد در موصل ممکن است کمکرسانی بشردوستانه را به یکمیلیون غیرنظامی عراقیِ ساکن در مناطق تحت اشغال داعش در موصل و مناطق دیگر متوقف کند.
این آژانس بینالمللی همچنین از نیروهای عراق خواسته است با ایجاد کوریدورهای امن، امکان خروج عراقیها را از مناطق تحت اشغال داعش فراهم کنند.
عملیات آزادسازی موصل، مرکز استان نینوا، از 26 مهر 1395 در جریان است.
دهها هزار نفر از نیروهای ارتش و پلیس عراق با همراهی نیروهای بسیج مردمی و پیشمرگ کُرد، در این عملیات از محورهای مختلف به سمت پایتخت خودخواندۀ گروه تروریستی داعش در عراق، پیشروی کردهاند.
بخشهای شمال و غرب عراق از دستکم دو سال قبل (2014 میلادی)، بعد از حملات و پیشروی تروریستهای داعش، صحنۀ درگیری و خشونت بوده است.
تروریستهای داعش در مناطق تحت تصرف خود جنایات هولناکی مرتکب شدهاند.
محمد رشید، مدیر ادارۀ مهاجرت و آوارگان در استان الانبار عراق، از بازگشت حدود 113هزار خانوادۀ بیخانمان به مرکز این استان که پیشتر از تصرف داعش آزاد شد، خبر داده است.
وی به پایگاه خبری السومریه نیوز عراق گفت بیش از 57 هزار خانوادۀ بیخانمان به رمادی و بیش از 28 هزار خانوادۀ دیگر به فلوجه که سال جاری میلادی طی عملیات نیروهای عراقی آزاد شد، بازگشتند.
بسیاری از ساکنان الانبار بعد از حملات تروریستهای داعش و تصرف بیشتر شهرهای این استان در سال 2014 میلادی، خانههای خود را ترک کردند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.