با افزایش انتقادها از پرداخت نشدن حقوق کارگران خارجی، عربستان سعودی وزیر کار خود را تنها پس از هفت ماه از انتصابش، برکنار کرده است.
سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی، در حکمی مفرج الحقبانی، وزیر کار، را برکنار و علی الغفیض را جانشین وی کرد. دولت سعودی هنوز دلیلی به منظور برکناری وزیر کار مطرح نکرده است.
مسئولیت حقبانی در وزارت کار عربستان با بحران مالی و اشتغال در این کشور همزمان شد که در این مدت شرکتهای صنعتی توانایی پرداخت حقوق کارگران خود را نداشتند.
این شرکتها که از جملۀ معروفترین آنها میتوان به شرکت ساختمانی بن لادن گروپ و اوجیه اشاره کرد، پس از آغاز تجاوز نظامی عربستان سعودی به یمن، تحت تأثیر کسری بودجۀ سرسامآور رژیم قرار گرفتند.
عربستان سعودی در سال گذشته و پس از کاهش شدید بهای نفت خام، کسری بودجۀ 98 میلیارد دلاری را تجربه کرد. دلارهای نفتی 80 درصد از کل درآمد ریاض را تشکیل میدهد.
گفته میشود دستکم 30 هزار کارگر هندی، پاکستانی و فیلیپینی که اکثر آنها از کارگران پیشین شرکتهای بن لادن و اوجیه بودند، پس از اخراج از محل کار، هم اکنون در عربستان سعودی سرگردان هستند.
پاکستان ماه گذشته اعلام کرد صدها نفر از اتباع این کشور که ماهها منتظر دریافت حقوق خود از شرکتهای ساختمانی سعودی بودند، بدون دریافت حقوق به پاکستان باز میگردند.
پادشاه عربستان روز جمعه همچنین مدیر کل گمرک و دبیر شورای حکومتی را که به کابینه مشورت میداد، از سمت خود برکنار کرد.
تجاوز نظامی پرهزینۀ عربستان سعودی به یمن، شدیداً به اقتصاد این کشور ضربه وارد کرده است.
ریاض از ماه مارس 2015 که به یمن حمله کرد، تاکنون میلیاردها دلار برای خرید انواع تسلیحات از کشورهای غربی هزینه کرده است.
تنها امریکا در سال گذشته قرارداد فروش 20 میلیارد دلاری سلاح به عربستان سعودی را تأیید کرد.
مشکلات اقتصادی همچنین باعث شده است تا ریاض حقوقهای کارگران و حتی وزیران این کشور را کاهش دهد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.