عربستان سعودی اعلام کرد از ارسال محمولههای نفتی به مصر تا «اطلاع ثانوی» خودداری میکند.
ریاض و قاهره هنگام سفر سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان، به مصر توافقی به ارزش 23 میلیارد دلار امضا کردند که براساس آن ریاض متعهد شد تا به مدت پنج سال ماهانه 700 هزار تن محصولات نفتی به مصر صادر کند.
این در حالیست که شرکت ملی نفت عربستان سعودی (آرامکو) اوایل اکتبر ارسال محصولات نفتی به مصر را متوقف کردهبود ولی مقامهای مصری امیدوار بودند ارسال محمولههای نفتی به زودی از سرگرفته شود.
با وجود این، طارق الملا، وزیر نفت مصر، دوشنبه گفت عربستان ارسال محمولههای نفتی را تا مدت زمان نامشخصی به حالت تعلیق درآوردهاست.
یکی از مسئولان وزارت نفت مصر با اشاره به اینکه سعودیها دربارۀ توقف ارسال محمولههای نفتی دلیلی ارائه ندادهاند، ادامه داد: «آنها فقط به این وزارتخانه اطلاع دادند که ارسال محمولههای نفتی تا اطلاع ثانوی متوقف شدهاست.»
مقامهای دولت مصر پیشتر گفته بودند تصمیم عربستان برای متوقف کردن ارسال محمولههای نفتی به مصر «سیاسی» بوده و ممکن است این وضعیت تا پایان سال جاری میلادی ادامه یابد.
در پی این اقدام سعودیها، وزارت نفت مصر 11 آبان از امضای یادداشتتفاهم همکاری با عراق برای واردات نفت از این کشور خبر داد.
تنش میان قاهره و ریاض
تنش میان ریاض و قاهره هنگامی نمایان شد که مصر از پیشنویس قطعنامۀ روسیه درخصوص سوریه حمایت کرد؛ حکومت آلسعود از مخالفان سرسخت این پیشنویس بود.
به گزارش رویترز، مصر همچنین تمایلی برای پشتیبانی از جنگ عربستان در یمن نشان ندادهاست.
عربستان سعودی پیش از این اعطای ویزا به شهروندان مصری را نیز متوقف کرده بود.
شرکت بینالمللی تساهیل، که مسئول صدور ویزای عربستان در مصر است، اوایل آبان اعلام کرد سفارت عربستان سعودی در قاهره دستور داده برای شهروندان مصری ویزا صادر نشود.
به گفتۀ برخی تحلیلگران، سیاست خارجی مصر اخیراً از عربستان فاصله گرفتهاست. در همین راستا، مصر ضمن نزدیک شدن به دولت سوریه در اجلاس اخیر مجمع عمومی سازمان ملل به نفع بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، و مبارزه با تروریستهای فعال در این کشور، رأی داد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.