بشار جعفری، نمایندۀ سوریه در سازمان ملل متحد، از شورای امنیت این سازمان به خاطر اجازه دادن به نمایندگان سازمانهای تروریستی در سوریه برای برگزاری یک نشست اضطراری انتقاد کرده است.
جعفری همچنین روز چهارشنبه در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل از اینکه سه نفر از اعضای این شورا بدون هماهنگی با هیئت وی، پیشنویس یک قطعنامه را ارائه دادهاند، ابراز تأسف کرد.
نمایندگان مصر، نیوزیلند و اسپانیا پیشنویس مذکور را تهیه کرده و خواستار برقراری آتشبسی بشردوستانه و 10 روزه در شهر حلب در شمال سوریه شدهاند.
شهر حلب در حال حاضر به عرصۀ جنگی تمامعیار میان نیروهای دولتی و گروههای تروریستی تبدیل شده است. این شهر از سال 1391 به دو بخش غربی و شرقی تقسیمشده که بخش غربی آن تحت کنترل سربازان سوری و بخش شرقی آن در تصرف گروههای تروریستی است. منطقۀ تحت تصرف گروههای تروریستی از 27 تیر در محاصرۀ نیروهای ارتش سوریه قرار دارد.
پیشنویس آتشبس در حلب در حالی ارائه شده است که بر اساس تازهترین گزارشها، نیروهای ارتش سوریه دستاوردهای بزرگی در مبارزه با گروههای تروریستی معارضِ دولت در حلب یه دست آوردهاند به طوری که در حال حاضر تروریستها از تمامی مناطق شمالی حلب بیرون رانده شدهاند و نیروهای ارتش سوریه چهارشنبه موفق شدند کنترل کامل منطقهای در جنوب شرق حلب را نیز به دستگیرند.
جعفری با اشاره به اینکه گروههای تروریستی هنوز در سوریه فعال هستند و در حلب از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکنند، گفت: «زمان آن فرارسیده است که به این تئاتر سیاسی پایان دهید.»
ویتالی چورکین، نمایندۀ روسیه در سازمان ملل، نیز تأکید کرد متوقف کردن عملیات ضد تروریستی کمکی به وضعیت انسانی در سوریه نمیکند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجۀ روسیه، چهارشنبه در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد بیشتر کمکهای انساندوستانۀ سازمان ملل به سوریه در اختیار عناصر مسلح از جمله تروریستهای گروه موسوم به جبهه النصره قرار میگیرد.
چورکین گفت شورای امنیت باید دست از حمایت از گروههایی که «مخالفان میانهرو» خوانده میشوند، بردارد چرا که ثابت شده است که اکثر آنها با گروههای تروریستی و تکفیری متحد هستند.
مسکو مدتهاست که اعلام میکند گروههای به اصطلاح «میانهرو» مخالف دولت سوریه باید از مناطق تحت تسلط تروریستها که هدف حملات هوایی جنگندههای روسیه قرار میگیرند، خارج شوند.
چورکین همچنین بریتانیا و فرانسه را به استفاده از تروریستها برای سرنگونی دولت بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، متهم کرد و گفت شورای امنیت سازمان ملل با برگزاری نشست اضطراری به دنبال نجات تروریستها از شکست است.
مسکو از هشتم مهر سال 1394 به درخواست دولت سوریه و با هدف مبارزه با تروریسم حملات هوایی خود را علیه مواضع گروههای تروریستی در سوریه آغاز کرده است.
سوریه از سال 2011 (اواخر اسفند 1389) صحنۀ ناآرامیهای مرگبار است. در این جنگ پنج ساله صدها هزار سوری جان خود را از دست داده و میلیونها نفر از شهروندان این کشور جنگزده آواره شدهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.