نیروهای ارتش سوریه موفق شدند کنترل کامل منطقهای در جنوب شرق حلب را به دستگیرند.
یک منبع نظامی ارتش سوریه، که نمیخواست نامش فاش شود، گفت نیروهای دولتی موفق شدند روز چهارشنبه منطقۀ شیخ سعید در حلب را آزاد کنند.
این در حالی است که گروه موسوم به دیدهبان حقوق بشر سوریه مدعی شد گروههای معارض دمشق همچنان کنترل یکسوم از این منطقه را در اختیاردارند.
آمادگی روسیه برای حفاظت از امدادرسانان در شرق حلب
روسیه روز چهارشنبه از آمادگی خود برای حفاظت از آژانسهای امدادرسانی که قصد ارسال کمک به مناطق تازه آزادشده دارند، خبر داد.
سرلشگر سرگئی رادسکوی، فرمانده ستاد کل ارتش روسیه، گفت باوجود اعلام این خبر، مسکو هنوز هیچ درخواستی از سازمان ملل یا دیگر نهادهای امدادرسان دریافت نکرده است.
رادسکوی همچنین خاطرنشان کرد نیروهای دولتی سوریه جادۀ کاستلو را، که تنها مسیر ارتباطی تروریستها با شرق حلب بود، بهطور کامل پاکسازی کردهاند.
این مقام روس همچنین تأکید کرد نیروی هوایی کشورش در 44 روز گذشته هیچگونه حملۀ هوایی ضد تروریستی در شرق حلب انجام نداده است.
شهر حلب از سال 1391 به دو بخش غربی و شرقی تقسیم شده که بخش غربی آن تحت کنترل سربازان سوری و بخش شرقی آن در تصرف گروههای تروریستی است. منطقۀ تحت تصرف گروههای تروریستی از 27 تیر در محاصرۀ نیروهای ارتش سوریه قرار دارد.
سوریه از سال 2011 (اواخر اسفند 1389) صحنۀ ناآرامیهای مرگبار است. در این جنگ پنجساله علاوه بر جان باختن حدود نیم میلیون نفر، میلیونها نفر نیز آواره شدهاند.
روسیه از اردوغان توضیح خواست
کرملین روز چهارشنبه خواستار توضیح آنکارا دربارۀ اظهارات اخیر رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، علیه بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، شد.
اردوغان سهشنبه در همایشی در استانبول گفت هدف نیروهای نظامی ترکیه از حضور در خاک سوریه براندازی دولت بشار اسد است.
اردوغان ادامه داد: «چرا وارد (سوریه) شدیم؟ ما چشمداشتی به خاک سوریه نداریم. هدف بازگرداندن خاک سوریه به صاحبان اصلی آن است. بهعبارتدیگر ما برای برقراری عدالت در آنجا حضور داریم. ما برای پایان دادن به حکومت بشار اسد وارد سوریه شدیم.»
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، گفت سخنان اردوغان «منطبق با اظهارات پیشین» و «منطبق با درک ما از شرایط» نیست.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد که ترکیه سریعاً دربارۀ این اظهارات توضیح دهد.
گفتنی است دولت سوریه نیز اظهارات اردوغان را محکوم کرده و آن را نشانۀ «توهم و طمعورزی رئیسجمهور ترکیه» عنوان کرده است.
این سخنان در حالی مطرح شد که ترکیه از سوم شهریور عملیات موسوم به «سپر فرات» را در شمال سوریه آغاز کرده است.
دولت آنکارا که در عملیات سپر فرات از عناصر گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه پشتیبانی میکند، پیش از این هدف از این عملیات را مبارزه با تروریستهای داعش و شبهنظامیان کُرد عنوان کرده بود.
دولت سوریه اوایل شهریورماه با ارسال دو نامۀ جداگانه به دبیر کل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت عملیات ترکیه را محکوم کرده و آن را نقض حاکمیت سوریه، «جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت» خوانده بود.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.