News   /   آمريکا

مفسر: امریکا شاید تعهدات بین‌المللی خود را زیر پا بگذارد

نمایی از ساختمان کنگرۀ امریکا (تصویر آرشیوی)

مجلس سنای امریکا طی چند روز آتی قانون تمدید 10 سالۀ تحریم‌ها علیه ایران (آی‌اس‌اِی) را به رأی می‌گذارد. مجلس نمایندگان امریکا، 25 آبان امسال این طرح را برای 10 سال دیگر تمدید کرد. اگر این مصوبه در سنا نیز به تأیید برسد به کاخ سفید ارسال می‌شود و به نظر می‌رسد باراک اوباما، رئیس‌جمهور امریکا، این طرح را امضا و به‌عنوان قانون ابلاغ نماید. اعتبار قانون تحریم‌های ایران در انتهای سال جاری میلادی به پایان می رسد.

الکساندر آزادگان، مفسر سیاسی ساکن امریکا، معتقد است که نومحافظه‌کاران در امریکا از طریق کنگره اعمال قدرت و نفوذ می‌کنند و ظاهراً ایالات متحده می‌خواهد بار دیگر تعهدات بین‌المللی خود را زیر پا بگذارد.

آزادگان در مصاحبه با پرس تی‌وی گفت: «آنچه در ادامه رخ می‌دهد این است که نو‌محافظه‌کاران دوباره قدرت را در واشنگتن در اختیار می‌گیرند. حتی اگر این طرح به تصویب برسد، ما باید به آینده نگاه کنیم و با توجه به انتخاب‌هایی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، انجام داده است، به نظر می‌رسد آینده در واشنگتن بسیار ناگواری باشد. برخی از این افراد (انتخاب‌های ترامپ)، برخی از دیوانه‌ها دقیقاً از نزدیکان جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهور پیشین امریکا، هستند و این مسئله برای ایران خوشایند نخواهد بود.»

وی همچنین با «منسوخ» خواندن قانون تحریم‌های ایران افزود در سال 1996 که این قانون برای اولین بار به تصویب رسید، وضعیت فرق داشت.

این مفسر سیاسی خاطر نشان کرد توافقنامۀ میان ایران و کشورهای گروه 1+5 موسوم به برنامۀ جامع اقدام مشترک (برجام) قراردادی دوجانبه بین تهران و واشنگتن نیست.

ایران و کشورهای گروه 1+5 توافقنامۀ هسته‌ای را 23 تیر 1304 امضا کردند. (تصویر آرشیوی)

آزادگان ادامه داد با توجه به اینکه جناح‌های راست در حال قدرت گرفتن در اروپا هستند، ایران نباید زیاد روی اروپایی‌ها حساب کند.

به باور او، افرادی همانند فرانسوا فیون، پیروز انتخابات درون‌حزبی در حزب راست میانۀ فرانسه و ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا، تحت تأثیر منابع گستردۀ مالی «صهیونیست‌ها در اروپا» هستند.

این مفسر ساکن امریکا با بیان اینکه واکنش کشورهای اروپایی بعد از تصویب قانون تحریم‌های ایران در سنا نامشخص است، ابراز امیدواری کرد روسیه و چین اعتراض خود را به واشنگتن اعلام کنند.

به گفتۀ این تحلیلگر، اگر امریکا قانون تحریم‌های ایران را برای یک دورۀ 10 سالۀ دیگر تمدید کند، تهران چاره‌ای جز بازگشت به فرایند غنی‌سازی اورانیوم – که به موجب حقوق بین‌الملل حق ایران است - ندارد.

آزادگان با اشاره به اینکه «احتمال دارد دوباره به آن وضعیت بازگردیم» یادآور شد این مسئله به ماهیت لفاظی‌های ترامپ بستگی دارد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا (تصویر آرشیوی)

این مفسر سیاسی گفت: «ترامپ مخالفت خود را با برجام به صراحت ابراز کرده و آن را یکی از بدترین توافقنامه‌های امضا‌شده از سوی واشنگتن خوانده است. به عقیدۀ من، او هیچ اطلاعی از ابعاد بین‌المللی برجام ندارد.»

امریکا یکی از امضاکنندگان توافق هسته‌ای با ایران است. این توافق 23 تیر سال گذشته بین ایران و کشورهای گروه 1+5 شامل امریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان در وینِ اتریش امضا شد.

بر اساس برنامۀ جامع اقدام مشترک، قرار شد در ازای محدود شدن بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همۀ تحریم‌های بین‌المللی و یک‌جانبۀ مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران لغو ‌شود.

مسئولان ایرانی بارها تأکید کرده‌اند که تمدید تحریم‌ها علیه ایران نقض برجام است و واکنش ایران را در پی خواهد داشت.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku