News   /   ايران

صالحی: پیش‌بینی‌های لازم درصورت نقض برجام صورت گرفته است

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران

 رئیس سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید پیش‌بینی‌های لازم در قبال تصمیم‌ احتمالی امریکا دربارۀ تمدید تحریم علیه ایران صورت گرفته است.

علی اکبر صالحی دوشنبه (8 آذر) در پاسخ به سؤالی در خصوص تمدید تحریم‌های ایران توسط امریکا گفت: «کمیتۀ نظارت بر برجام جلسه‌ای داشت و به‌تفصیل روی این موضوع بحث شد که اگر این تحریم‌ها تمدید شود چه واکنشی داشته باشد و اگر امضا شود چه واکنشی (داشته باشد)، چراکه تمدید این تحریم‌ها مراحلی دارد.»

وی افزود: «الآن این موضوع در کنگره تصویب شده و باید به سنا برود و بعد به امضای رئیس‌جمهور امریکا برسد. اگر همۀ این مراحل را طی کند و عملیاتی و اجرا شود، قطعاً نقض برجام است. خودشان نیز این را قبول دارند.»

صالحی گفت: «در جلسه‌ای که به ریاست آقای (حسن) روحانی (رئیس‌جمهور ایران) برای بررسی این موضوع برگزار شد، پیش‌بینی‌های لازم انجام شده ولی قرار شد در زمان مقرر با ارزیابی، رصد و تحلیلی که از سیر تحول این موضوع صورت می‌گیرد نظر کمیتۀ نظارت بر برجام اعلام شود.»

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص مدت زمان موردنیاز برای بازگشت‌پذیری در صورت نقض برجام نیز تصریح کرد: «ما پیش‌بینی‌های لازم را کرده‌ایم. وقتی وارد مذاکره شدیم این را در نظر داشتیم، چون می‌دانستیم هیچ‌وقت نمی‌توان به غربی‌ها اعتماد کرد و پیش‌بینی‌های لازم را داشتیم اما نمی‌توان این مسائل را علنی مطرح کرد.»

صالحی گفت: «البته ما نمی‌خواهیم اتفاقاتی رخ دهد که موجب خدشه وارد شدن به برجام شود و لازم باشد ما واکنشی داشته باشیم. ما با تدبیر و هوشیاری این کار را پیش می‌بریم.»

رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: «مقام معظم رهبری یک‌بار فرمودند که تدابیری اندیشیده شده که در فاصلۀ کوتاه یک سال و نیم می‌توانیم به یک حجم قابل‌توجهی از ظرفیت غنی‌سازی برسیم.»

وی گفت: «توصیه می‌کنیم که طرف مقابل وارد این عرصه نشود، چون بازندۀ اصلی آن‌ها خواهند بود و افکار عمومی دنیا متوجه خواهد شد که جمهوری اسلامی ایران تمامی اقداماتی که برای این موضوع می‌توانست انجام دهد را انجام داده و این آن‌ها هستند که بدقولی و بدعهدی می‌کنند و افکار عمومی جهان متوجه خواهد شد چه کسی مقصر است.»

صالحی افزود: «وقتی رئیس‌جمهور جدید امریکا سر کار بیاید باید در چارچوب واقعیت‌ها و حقایق موجود حرکت کند و نمی‌تواند توافق بین‌المللی که حمایت شورای امنیت سازمان ملل را دارد یک‌جانبه لغو کند. ما هم قرارداد دوجانبه با امریکا نبسته‌ایم.»

وی ادامه داد: «این یک تفاهم‌نامۀ بین‌المللی است مخصوصاً بعدازاینکه قطعنامۀ 2231 صادر شد، جنبۀ بین‌المللی گرفت و لذا امیدواریم آن‌ها سر عقل بیایند و خدشه‌ای به برجام وارد نکنند. (امیدواریم آن‌ها) به تعهدات خود عمل کنند تا نیاز نباشد ما اقدامات فنی لازم را انجام دهیم.»

ایران و کشورهای گروه 1+5 شامل امریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان در 23 تیر 1394 به توافق هسته‌ای دست یافتند که نتیجۀ آن برنامۀ جامع اقدام مشترک (برجام) شد.

اعضای مجلس نمایندگان امریکا 25 آبان با 419 رأی موافق در مقابل یک رأی مخالف، قانون تحریم ایران (آی‌اس‌اِی) را برای 10 سال دیگر تمدید کردند. پس از آن سنای امریکا نیز اعلام کرد این طرح را تصویب می‌کند.

 قانون تحریم‌های ایران در پایان سال 2016 میلادی منقضی خواهد شد. طرح تمدید این قانون پس از تصویب مجلس نمایندگان امریکا و سنا، با امضای رئیس‌جمهور امریکا به قانون مبدل می‌شود.

مقامات امریکا در سال 1996 و در دورۀ ریاست‌جمهوری بیل کلینتون، ایران را به بهانۀ واهی تلاش برای دست‌یابی به تسلیحات هسته‌ای، تحریم کردند. ایران شدیداً این اتهام را رد و اعلام کرد به‌عنوان یکی از امضاکنندگان متعهد به پیمان‎نامۀ منع گسترش سلاح‎های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) و یکی از اعضای آژانس بین‎المللی انرژی اتمی، حق استفاده از فناوری هسته‎‏ای برای اهداف صلح‌آمیز را دارد.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku