مقامات ترکیه از دیدار نمایندگان پارلمان اتحادیۀ اروپا با صلاحالدین دمیرتاش، رهبر حزب اصلی حامی کردها، جلوگیری کردند.
به گزارش فرانس پرس، گروهی متشکل از 10 نمایندۀ حزب سوسیالیستهای اروپا که به سرپرستی سرگئی استانیشف، اهل بلغارستان، به ترکیه سفر کردهاند اجازه نیافتند برای دیدار با صلاحالدین دمیرتاش، رهبر حزب دموکراتیک خلقها (HDP)، به زندان ادیرنه که در شمال غرب ترکیه و نزدیک استانبول قرار دارد، بروند.
بر اساس گزارش فرانسپرس، ژاندارمهای ترکیه مسیر منتهی به این زندان را مسدود کردند و نمایندگان پارلمان اروپا بعد از رویارویی با این مانع، بدون مقدمه در خیابان، کنفرانس خبری برگزار کردند.
پلیس ترکیه روز جمعه (14 آبان 1395) دمیرتاش و خانم فیگن یوکسک داغ، دو رهبر حزب دموکراتیک خلقها، را همراه با 9 نمایندۀ پارلمان دیگر این حزب بازداشت کرد.
رهبران این حزبِ مخالفِ دولت پس از امتناع از حضور در دادگاه و شهادت دادن در ارتباط با تحقیقات دادستان عمومی دیاربکر بازداشت شدند. اتهام آنها تبلیغ برای حزب کارگران کردستان (پکک) عنوان شده است.
سرگئی استانیشف دربارۀ دمیرتاش گفت: « وی تنها نیست؛ خانوادۀ سیاسی ما با وی همبستگی دارد.»
هسیار اوزسون، نایبرئیس حزب دموکراتیک خلقها، که دوشنبه در هیئت نمایندگان اروپایی حاضر بود، مقامات ترکیه را به اتخاذ «سیاست انزوا» علیه مقامات حامی کرد که زندانی هستند، متهم کرد و افزود آنها هرگونه ارتباط با دنیای خارج را تا پایینترین سطح ممکن کاهش داده و به حداقل رساندهاند.
بر اساس اعلام حزب دموکراتیک خلقها، بیش از 50 شهردار حامی کرد نیز در سیاست سرکوبگرانۀ آنکارا بازداشت شدهاند.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، بارها حزب دموکراتیک خلقها را شاخۀ سیاسی پکک عنوان کرده و خواستار محاکمۀ نمایندگان این حزب به اتهام حمایت از تروریسم شده است.
در پی لغو آتشبس متزلزل دو ساله میان ارتش ترکیه و ستیزهجویان حزب کارگران کردستان (پکک) در تابستان 1394، درگیری و ناآرامی در مناطق کردنشین جنوب شرق این کشور شدت یافته است.
پکک که ترکیه، امریکا و اتحادیۀ اروپا آن را یک گروه تروریستی میدانند، سه دهه پیش برای دستیابی به خودمختاری کردها، به مبارزۀ مسلحانه با آنکارا روی آورد.
ارتش ترکیه از دسامبر 2015 (آذر 94) عملیات گستردهای را در مناطق کردنشین جنوب شرق این کشور آغاز و هدف از آن را مبارزه با شبهنظامیان حزب کارگران کردستان اعلام کرد.
در چند ماه گذشته، نیروهای زمینی و هوایی ترکیه در ادامۀ عملیات خود علیه پکک، مواضع این گروه را در منطقۀ مرزی جنوب شرق این کشور و همچنین منطقۀ نیمه خودمختار کردستان عراق و شمال سوریه هدف قرار دادهاند.
این در حالی است که به گفتۀ گروههای مدافع حقوق بشر، غیرنظامیان نیز در این عملیات هدف قرار گرفتهاند.
بیش از سه دهه درگیری میان عناصر پکک و دولت مرکزی ترکیه دستکم 40 هزار کشته برجا گذاشته است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.