در پی اظهارات اردوغان، آلمان سفیر ترکیه را فراخواند

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه درکنار آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان

وزارت خارجۀ آلمان، سفیر ترکیه در برلین را برای پاسخگویی به اتهامات وارده به این کشور در خصوص پناه‌دادن به تروریست‌ها فراخوانده است.

 به گزارش راشاتودی، این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، روز پنج‌شنبه گفت آلمان در حال حاضر به یکی از مهمترین کشورهای پناه‌دهندۀ تروریست‎ها تبدیل شده‌است.

وی تاکید کرد تاریخ، این کشور را محاکمه خواهد کرد.

اردوغان بیان داشت: «آلمان از مدت‌ها قبل اعضای حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) و جبهۀ حزب آزادی مردمی که حملات مسلحانه‌ای را در ترکیه ترتیب داده‌اند، در خود جای داده است.»

وی افزود:«ما نگران این مسأله هستیم که آلمان به حیاط خلوت سازمان تروریستی گولن تبدیل شود.»

اردوغان ادامه داد: «ترکیه بیش از چهار هزار درخواست را برای تحویل کودتاچیان و عاملان کودتای نافرجام اخیر به برلین داده اما تاکنون هیچ پاسخ مثبتی دریافت نکرده است.»

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، روز چهارشنبه در کنفرانسی مطبوعاتی در برلین اقدامات دولت ترکیه علیه رسانه‌ها را بسیار «نگران‌کننده» توصیف کرد.

 وی گفت: «از نظر من و مجموعه دولت برلین، محدود‌کردن آزادی رسانه‌ها و مطبوعات و آزادی بیان در ترکیه به شدت نگران‌کننده است.»

مرکل درباره بازداشت ده‌ها خبرنگار و مسئول روزنامه جمهوریت نیز گفت: «آخرین نمونه از این اعمال، محدودیت‌هایی است که برای روزنامه‌نگاران و سردبیر روزنامۀ جمهوریت رخ داده است.»

 

دفتر روزنامۀ جمهوریت در استانبول پس از دستگیری اعضای تحریریۀ آن (11 آبان 1395 - عکس از رویترز)

از طرفی بن‌علی ییلدریم روز سه‌شنبه در واکنش به انتقاد مارتین شولتز، رئیس پارلمان اروپا، از بازداشت سردبیر روزنامۀ جمهوریت، گفت به خطوط قرمز اروپا دربارۀ آزادی بیان توجهی نمی‌کند.

اردوغان در واکنش به اظهارات مرکل گفت: «ببینید..آنها می‌گویند که نگرانیم و ما به آلمانی‌ها می‌گوییم همین موضعگیری شما باعث نگرانی ماست.»

رئیس‌جمهور ترکیه در این میان اشاره‌ای به اشخاصی که درخواست تحویل آنها را از آلمان داشته نکرد اما طبق اعلام رسانه‌های ترکیه‌ای بسیاری از حامیان فتح‌الله گولن که به آلمان پناهنده شده‌اند، از جمله این افراد هستند.

وی ادامه داد: «آلمان می‌خواهد به حیاط خلوت سازمان گولن در ترکیه تبدیل شود و اعضای حزب پ‌‌.ک.ک و جبهۀ حزب آزادی مردمی را که هر دو از نظر ما تروریستی هستند، در خود پناه داده است.»

دولت آنکارا بعد از کودتای نافرجام، با آغاز عملیات گسترده علیه هواداران جنبش گولن، ده‌ها هزار نفر از نیروهای نظامی، پلیس، قضات، اساتید دانشگاه و معلمین و کارمندان دولت را بازداشت یا از کار تعلیق کرده و یا تحت پیگرد قرار داده‌است.

در این سرکوب‌ها، دست‌کم 160 رسانه تعطیل و بیش از 37 هزار نفر دستگیر شده‌اند.

در کودتای اخیر در ترکیه، گروهی از نیروهای ارتش با هدف سرنگونی دولت، به عملیات نظامی در استانبول و آنکارا پرداختند که با همکاری مردم و نیروهای امنیتی ناکام ماند. پس از آن دولت ترکیه در این کشور وضعیت اضطراری برقرار کرد.

در جریان این کودتا دست‌کم 246 نفر کشته و بیش از 2100 نفر زخمی شدند.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku