یک تحلیلگر سیاسی میگوید حملۀ تلافی جویانه ارتش امریکا در واکنش به حمله موشکی به یک فروند ناوشکن نیروی دریایی امریکا در آبهای یمن، این کشور را پس از عراق و افغانستان به «باتلاقی دیگر» خواهد کشانید.
مایکل مالوف این اظهارات را چهارشنبه (21 مهر) در گفت و گو با پرس تیوی در واکنش به اظهارات جف دیویس، سخنگوی پنتاگون که از آمادگی امریکا برای حملهای تلافی جویانه به یمن خبر داده بود، بیان کرد.
براساس ادعای پنتاگون، ناوشکن یواساس میسون، ناوشکن مجهز به موشک هدایت شونده، کشتی یواساس پونس و یک فروند کشتی عملیات آبی خاکی از داخل خاک یمن هدف حملهای موشکی قرار گرفتهاند اما این موشکها به هیچکدام از این ناوهای جنگی اصابت نکردهاست.
دیویس گفت: «میخواهیم به عمق آنچه روی داده است پی ببریم.» وی افزود: «میخواهیم بدانیم چه کسی این حمله را انجام داده و مطابق با آن اقدام مناسب را اتخاذ کنیم.»
به گفته مالوف، اتخاذ اقدامی تلافیجویانه زمانی واکنشی عادی تلقی میشد که ناوهای جنگی امریکا در آبهای بینالمللی بودند. وی افزود این کشتیها در حمایت از متجاوزان سعودی در محاصرهای دریایی مشارکت کرده بودند و بنابراین چنین حملهای علیه این ناوها «مجاز و قابل درک» تلقی میشود.
در پی این حمله دیویس اعلام کرد ارتش امریکا به دنبال حملهای متقابل و تلافیجویانه است.
این تحلیلگر مقیم واشنگتن تصریح کرد این اقدام تلافیجویانه هزینههای گزافی برای امریکا دارد و به بالاگرفتن تنش و افزایش خصومت علیه واشنگتن میانجامد.
ائتلاف سعودی با حمایت امریکا، حملات مرگبار خود به کشور فقیر یمن را با هدف بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیسجمهور مستعفی این کشور آغاز کرد. در این حملات بیش از 10 هزار نفر کشته شدهاند.
مالوف یاد آور شد: «امریکا هرگز نباید در بحران در یمن مشارکت میکرد اما بنابه دلایل سیاسی در این بحران مشارکت کرد.»
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.