وزارت دفاع امریکا اعلام کرد ارتش این کشور در واکنش به حملات موشکی به یک فروند ناوشکن نیروی دریایی امریکا در آبهای یمن، به سایتهای رادار در یمن حمله کرده است.
براساس ادعای پنتاگون، ارتش امریکا با موشکهای کروز به سه سایت رادار ساحلی در مناطق تحت تسلط جنبش مردمی انصارالله (حوثی) در یمن حمله کرده و آنها را نابود کرده است.
این حملات که به دستور باراک اوباما، رئیسجمهور امریکا، اجرا شدهاند، اولین اقدام مستقیم نظامی واشنگتن علیه حوثیها در یمن به حساب میآید.
پیتر کوک، سخنگوی پنتاگون، با ادعای «دفاعی» بودن حملات مذکور، گفت: «این حملات محدود و دفاعی برای حفاظت از کارکنان ما، کشتیهای ما، و آزادی ناوبری ما در این گذرگاه مهم دریایی اجرا شد. ایالات متحده به هرگونه تهدید بیشتر علیه کشتیهای ما و ترافیک تجاری، به شکل مناسب پاسخ خواهد داد.»
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام امریکایی که نخواست نامش فاش شود، گفت ناوشکن نیروی دریایی امریکا موشکهای دور برد مادون سرعت صوت تاماهاک کروز را حدود ساعت 4 به وقت محلی شلیک کرده است.
وی افزود «این رادارها طی حملات قبلی و حملاتی که قصد داشتند کشتیها از جمله ناوشکن یواساس میسون را در دریای سرخ هدف بگیرند، فعال بودند.»
این مقام امریکایی همچنین ادعا کرد سایتهایی که نیروی دریایی امریکا هدف قرار دادهاند در مناطق دورافتادهای قرار دارند که خطر قربانی شدن غیرنظامیان در آن اندک است.
به گفتۀ این مقام، سایتهای راداری یمن در نزدیکی مناطق رأس عیسی، شمال مُخا و الخوخه در ساحل یمن واقع بودند.
در نخستین واکنش مقامات یمنی به خبر حملۀ امریکا، خبرگزاری سبأ یمن به نقل از یک منبع نظامی یمنی نوشت ادعای امریکا مبنی بر هدف قرار گرفتن ناوشکن این کشور از سوی ارتش و نیروهای مردمی یمن، بیاساس است.
این منبع گفت ادعاهای امریکا در راستای توجیه حملات بیشتر و برای سرپوش گذاشتن بر جنایات پیدرپی آنان علیه ملت یمن است، به ویژه که اخیراً جنایتهای هولناک و وحشیانۀ آنان علیه این ملت، بیشازپیش مورد محکومیت قرار گرفته است.
وی تأکید کرد ارتش و نیروهای مردمی یمن آمادگی کامل دارند تا با هرگونه تجاوز دشمن، با هر بهانه یا ادعایی که صورت بگیرد، مقابله کنند.
مقامات امریکایی شامگاه چهارشنبه اعلام کردند یک ناوشکن امریکایی برای دومین بار طی چهار روز گذشته هدف حملۀ موشکی نافرجام نیروهای یمنی قرار گرفتهاست.
یک مقام امریکایی به خبرگزاری رویترز گفت موشکهای شلیکشده، به ناوشکن یواساس میسون و کشتی یواساس پونس، که آن را همرامی میکرده، اصابت نکردهاست.
این مقام که نمیخواست نامش فاش شود، افزود یواساس میسون که در شمال تنگۀ بابالمندب حضور داشت، در واکنش به این حمله، شلیکهایی پدافندی انجام داد.
بنا بر اعلام ارتش امریکا، ناوشکن یواساس میسون بامداد دوشنبه (19 مهر) نیز هدف حملهای مشابه قرار گرفته بود.
جف دیویس، سخنگوی وزارت دفاع امریکا، دوشنبه گفته بود: «ناوشکن یواساس میسون هنگامی که در نزدیکی خلیج یمن در دریای سرخ به سر میبرد، 2 موشک شلیکشده به سوی خود را در یک بازۀ 60 دقیقهای شناسایی کرد.
هر دو موشک یادشده پیش از رسیدن به این ناوشکن به دریا افتادند و هیچ آسیبی به کشتی و ملوانان ما نرسید.»
این در حالی است که مبارزان جنبش انصارالله روز دوشنبه هدف قرار گرفتن این ناوشکن را از سوی نیروهای خود تکذیب کردند.
یک مقام نظامی یمنی اعلام کرد: «گزارشهایی که ادعا میکنند راکتهای نیروهای یمنی کشتیها را در نزدیکی بندر یمن هدف قرار دادند، بیپایه و اساس هستند.»
وی افزود این گزارشها با هدف سرپوش گذاشتن بر حملۀ هوایی «فجیع» ائتلاف تحت هدایت عربستان به صنعا که حدود 150 کشته به جا گذاشت، منتشر میشود.
در حملۀ شنبه (17 مهر) جنگندههای سعودی به یک مراسم ختم در پایتخت یمن حدود 150 نفر که اکثر آنها غیرنظامی بودند، کشته شدند. در جریان این حمله، بیش از 500 نفر زخمی شدند و یکی از بزرگترین جنایات ائتلاف تحت امر عربستان سعودی در تهاجم به یمن، رقم خورد.
امریکا به عنوان یکی از حامیان عربستان در تهاجم به یمن که از فروردین سال 1394 آغاز شده است، در کنار بریتانیا یکی از فروشندگان اصلی تسلیحات به رژیم سعودی بوده است.
ائتلاف سعودی حملات مرگبار خود به کشور فقیر یمن را با هدف بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی این کشور آغاز کرد. عربستان در این جنگ از تسلیحات بعضاً ممنوعه، همچون بمبهای خوشهایِ تولید امریکا و بریتانیا، استفاده کرده و باعث مرگ بیش از 10 هزار نفر شدهاست.
در این حملات علاوه بر مرگ هزاران نفر، بسیاری از زیرساختهای یمن، از جمله بیمارستانها، مدارس و کارخانهها، تخریب و زمینۀ گسترش گروههای تروریستی از جمله القاعده، در این کشور فراهم شدهاست.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.