هزاران اردنی با برپایی تظاهرات گسترده در اعتراض به امضای قراردادِ گازی چند میلیارد دلاری میان دولت اردن و رژیم اسرائیل مراتب خشم خود را از امضای آن به نمایش گذاشتند.
شرکتکنندگان امروز جمعه (9 مهر 95) با تجمع در مقابل مسجد امام حسین (ع) واقع در امان، پایتخت اردن، با خود پارچه نوشتههایی حمل میکردند که بر روی آنها نوشته شده بود: «مخالف این قرارداد شرمآور هستیم.»
شرکتکنندگان در این تظاهرات که به دعوت احزاب و گروههای مختلف سیاسی و اتحادیههای تجاری برگزار شد، امضای این قرارداد توسط شرکت برق دولتی اردن برای خرید گاز از رژیم اسرائیل را بر خلاف منافع ملی کشورشان دانستند و لغو فوری آن را خواستار شدند.
علي أبو السكر، معاون جبهۀ اقدام اسلامی وابسته به اخوانالمسلمین، گفت: «اردنیها از طیفها و جناحهای مختلف در این تظاهرات شرکت کردهاند. ما بخشی از یک حزب یا گروه سیاسی نیستیم، ما به نمایندگی از تمامی اردنیها که مخالف این قرارداد هستند، در اینجا حضورداریم. پیام روشن ما این است که این قرارداد خواستۀ اردنیها نیست. ما اجازۀ ادامۀ این قرارداد را نخواهیم داد. هر آنکه این قرارداد را امضا کرده است، مسئول میدانیم.»
سلمى النمس، معترض دیگری که در این تظاهرات شرکت کرده بود، نیز گفت: «از دولت میخواهیم این قرارداد را ملغی کند. به نظرما دولت گزینههای دیگری برای منابع انرژی در اختیار دارد و هیچ بهانهای برای امضای قراردادهای اقتصادی با اشغالگران (اسرائیل) وجود ندارد.»
روز پنجشنبه (8 مهر) نیز دانشجویان اردنی با برپایی تظاهرات در دانشگاه اردن مخالفت خود را با این قرارداد گازی اعلام کردند.
محمد الضمور از اعضای اتحادیۀ دانشجویی اردن نیز گفت: «تمامی اقشار جامعه با این قرارداد مخالفند. به عنوان دانشجویان دانشگاه فعالیتهای خود را تقویت خواهیم کرد. این مسئله چیزی نیست که در مقابل آن سکوت اختیار کنیم.»
شرکت ملی برق اردن 5 مهر توافقنامۀ واردات گاز طبیعی از اسرائیل را با شرکت آمریکایی «نوبل انرژی» فعال در حوزۀ شرقی دریای مدیترانه امضا کرد تا طی 15 سال، 40 درصد از نیاز خود به گاز طبیعی را برای تولید برق این کشور برآورده کند.
شرکت ملی برق اردن مدعی است این قرارداد گازی سالانه 600 میلیون دلار برای کشور صرفۀ اقتصادی دارد.
محمد البطاينه، وزیر انرژی سابق اردن، نیز با زیر سؤال بردن مفاد این قرارداد میگوید اسرائیل نافع اصلی این قرارداد است.
جنبش بینالمللی «انزوا، عدم سرمایهگذاری و تحریم اسرائیل» در اردن نیز اعلام کرد این قرارداد، که فرصت ایجاد اشتغال را در بازار کار اردن نابود میکند، عقلانی نیست.
این جنبش افزود 10 میلیارد دلاری که به موجب این قرارداد در اختیار اسرائیل قرار میگیرد، میتواند برای ایجاد اشتغال اردنیها که در شرایط نابسامان اقتصادی در فقر به سر میبرند و برای امرار معاش خود در مضیقه هستند، هزینه شود.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.