براک براون، جوانی 19 ساله و اهل ایالت میشیگانِ امریکا است که به دلیل یک اختلال ژنتیکی حدود 2 متر و 37 سانتیمتر قد دارد و رشدش متوقف نمیشود.
نام براک به عنوان بلندقدترین نوجوان در کتاب رکوردهای جهانیِ گینس ثبت شده است، اگرچه اکنون و در سن 19 سالگی، دیگر در ردهبندی نوجوانانِ این کتاب قرار نمیگیرد.
رشد باورنکردنیِ این جوان به دلیل یک اختلال ژنتیکی به نام سندرم سوتوس یا غولپیکریِ است که در پنج سالگی در وی تشخیص داده شد.
دارسی، مادر براک، در این باره گفت: «این یک اختلال ژنتیکی است و هیچچیز مانع از رشد وی نمیشود. نمیدانم بالاخره این رشد متوقف میشود یا نه.»
اگر رشد این جوان که هر سال حدود 15 سانتیمتر قد میکشد، ادامه یابد، میتواند به زودی رکورد بلندقدترینِ مرد جهان را هم بشکند.
این رکورد در حال حاضر در اختیار یک کشاورز در ترکیه است که حدود 2 متر و 50 سانتیمتر قد دارد.
به گفتۀ مادر براک، تفاوت قد وی با همسالانش از همان سالهای ابتدای زندگی وی مشخص بوده است.
دارسی گفت: «تصور میکنم زمانی که براک به مهدکودک میرفت، 158 سانتیمتر قد داشت. در دبستان 182 سانتیمتری بود و در دبیرستان 2 متر و 12 سانتیمتر قد داشت.»
از بین هر 15 هزار نفر، تنها یک تن به چنین اختلال ژنتیکی مبتلا میشود. البته مشکل براک کشنده نیست و به گفتۀ پزشکان، این جوان امریکایی عمر طبیعی خواهد داشت.
براک علاوه بر غولپیکری، مشکلات دیگری نیز دارد که از جملۀ آنها میتوان به مشکلات یادگیری، فشار بر قلب، انحنای ستون فقرات و باریک شدن نخاع اشاره کرد.
پشت براک نیز معمولاً درد میکند و به گفتۀ پزشکان، این درد همواره با وی همراه خواهد بود.
براک در مورد این درد میگوید: «آرزو دارم که دکترها بتوانند از درد من بکاهند.»
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.