نیروهای ارتش ملی لیبی به فرماندهی سرلشکر «خلیفه حفتر» از تصرف یک سوم از منطقه هلال نفتی این کشور در درگیری با نیروهای وفادار به دولت وفاق ملی خبر دادهاند.
محمد العزومي، سخنگوی ارتش، ضمن اعلام این خبر افزود، نیروهای حفتر روز دوشنبه (22 شهریور) توانستند نیروهای وفادار به دولت وفاق ملی را از بندر الزویتینه خارج کرده و کنترل آن را به طور کامل دراختیار گیرند.
خبرگزاری لیبی (لانا) نیز گزارش داده است: «نیروهای مسلح هم اکنون در این بندر متمرکز شدهاند و بعد از بیرون راندن نیروی غیرقانونی شبهنظامی، امنیت را در آن برقرار کردهاند.»
در همین حال یکی دیگر از سخنگویان نیروهای حفتر از ادامه تلاش برای تصرف بندر البريقه که همچنان در کنترل گارد دولت وفاق ملی است، خبر داده است.
به گفته العزومی، جنگجویانی که از دولت رقیبِ مستقر در شرق لیبی حمایت میکنند، روز یکشنبه السدره و راس لانوف، دو بندر نفتی دیگر را در منطقه هلال نفتی این کشور تصرف کردند.
دولت وفاق ملی لیبی از نیروهای خود خواسته است از بندرهای این کشور در مقابل آن چه «تجاوز آشکار» علیه حاکمیت این کشور دانست، دفاع کنند.
بندرهای نفتی لیبی یکی از منابع مهم و حیاتی درآمدهای دولت به شمار میآید.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، این اولین بار است که نیروهای دولت رقیب و شبه نظامیان وفادار به دولت مورد حمایت سازمان ملل به طور مستقیم با یکدیگر درگیر شدهاند.
این در حالی است که «مارتین کوبلر»، فرستاده ویژۀ دبیرکل سازمان ملل در امور لیبی، درباره ادامه درگیری در منطقه هلال نفتی این کشور ابراز نگرانی کرده و گفته است این درگیریها باعث تشدید دودستگی در لیبی و کاهش صادرات نفت این کشور می شود.
گارد حفاظت از تاسیسات نفتی لیبی به فرماندهی ابراهیم الجدران به دستور سران قبایل این کشور سلاحهای خود را در پی عملیات نظامی نیروهای ارتش ملی به فرماندهی سرلشکر خلیفه حفتر، تحویل دادند.
لیبی، پس از سرنگونی حکومت دیکتاتوری معمر قذافی در 2011 میلادی دچار هرج و مرج شد. شورشیان در آگوست 2014 طرابلس، پایتخت این کشور را تصرف کردند و در لیبی دو پارلمان و دو دولت تشکیل شد.
دولت شورشیان در طرابلس و دولت دیگری که جامعه جهانی آن را به رسمیت میشناسد در طبرق استقرار یافتند. در اواخر دی ماه سال 1394 و پس از تلاشهای بینالمللی، شورای ریاست جمهوری لیبی بر مبنای طرح مورد حمایت سازمان ملل، دولت جدید وحدت ملی را با هدف متحد کردن جناحهای متخاصم در این کشور معرفی کرد.
بعد از ماهها مذاکره که با میانجیگری سازمان ملل در تونس و مراکش برگزار شد، دو دولت در دسامبر 2015 درباره تشکیل دولت وفاق ملی به توافق رسیدند.
این در حالی است که لیبی همچنان صحنه خشونت و درگیریهای سیاسی است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.