در پی انتشار گزارشی درباره حضور نیروهای امریکایی در لیبی، ارتش امریکا به فعال بودن نیروهای ویژه خود در این کشور جنگ زده شمال آفریقا اذعان کرده است.
واشنگتن پست سه شنبه (19 مرداد) گزارش داد شماری از نیروهای امریکایی سرگرم ارائه کمکهای مستقیم و فوری به نیروهای وفادار به دولت وحدت ملی لیبی در میدان نبرد در مبارزه علیه گروه تروریستی داعش هستند.
گوردون تروبریج، سخنگوی پنتاگون چهارشنبه(20 مرداد) تایید کرد «گروه کوچکی» از نیروهای امریکایی در لیبی حضور دارند.
این مقام امریکایی ادعا کرد: «گروه کوچکی از نیروهای امریکایی به منظور تبادل اطلاعات با نیروهای محلی در این مراکز عملیات مشترک در لیبی حضور دارند و به این کار با هدف تقویت مبارزه علیه داعش و دیگر سازمانهای تروریستی ادامه خواهند داد.»
سخنگوی پنتاگون همچنین مدعی شد این نیروها در اتاقهای عملیات مشترک که از خط مقدم فاصله دارد مستقرند و وظیفه آنها تسریع در هماهنگی میان نیروهای طرفدار دولت لیبی است که با داعش مبارزه می کنند.
مقامهای رسمی امریکایی که خواستند نامشان به دلیل خودداری پنتاگون از علنی کردن این موضوع فاش نشود، در گفت و گو با واشنگتن پست گفتند نیروهای امریکایی در خارج از مرکز عملیات مشترک که در اطراف این شهر(سرت) مستقر است فعالیت می کنند و نقش آنها به حمایت از نیروهای طرفدار دولت لیبی محدود است.
پنتاگون 11 مرداد (اول اگوست ) از گسترش حملات هوایی علیه داعش در شهر سرت خبر داده بود.
مقامهای ارتش امریکا در آن زمان از اذعان به حضور نیروهای خود در لیبی خودداری کردند و پس از انتشار گزارش واشنگتن پست به این موضوع اذعان کردهاند.
تروبریج یادآور شد: «می توانم به شما بگویم که آن گزارشها درست نیستند. آنها (نیروهای ما) در خطوط مقدم و میدان نبرد در سرت حضور ندارند.»
سخنگوی پنتاگون خاطر نشان کرد: «سیستم ویژه نظارتی، شناسایی و اطلاعاتی (ISR) و حملات هوایی دقیق کمک خواهد کرد دولت وحدت ملی لیبی تحت حمایت سازمان ملل پیشبردی استراتژیک و قاطع داشته باشد.»
تروبریج افزود: «این حملات هوایی زیرساختهای نظامی مهم داعش از جمله تانکها، تسلیحاتی با کالیبر بالا و همچنین شبکه فرماندهی و کنترل که از مهمات دقیق استفاده می کند، را هدف قرار می دهد.»
دولت وحدت ملی لیبی تحت حمایت سازمان ملل ضمن اعلان این حملات هوایی درعین حال حضور نیروهای خارجی در این کشور را «نقض» حاکمیت این کشور دانسته است.
سرت، مهترین سنگرگاه داعش در خارج از عراق و سوریه در بهمن 93 ( فوریه 2015) به دست تروریستهای تکفیری سقوط کرد. بازپس گیری کامل این شهر دستاورد چشمگیری برای دولت وحدت ملی که با حمایت سازمان ملل به قدرت رسیده است، تلقی می شود.
گفتنی است در سال 2011 و در پی بالا گرفتن اعتراضات مردمی علیه رژیم معمر قذافی، دیکتاتور معدوم لیبی، ناتو به رهبری انگلیس و فرانسه عملیات نظامی در لیبی را آغاز کرد که در نهایت به سرنگونی قذافی منجر شد.
لیبی از آن زمان دچار هرج و مرج شده و گروه تروریستی داعش با سوء استفاده از این فرصت، خود را در لیبی و شمال آفریقا سازماندهی کرده است.
به گزارش فرماندهی آفریقا، امریکا از اول اگوست تا کنون 29 حمله هوایی علیه مواضع داعش در لیبی اجرا کرده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.