سازمان ملل متحد اعلام کرد تولید ناخالص داخلی فلسطین در صورت پایان اشغال سرزمینهای اشغالی از سوی اسرائیل، دو برابر میشود و مشکل بیکاری و فقر فلسطینیان به میزان قابل ملاحظهای حل خواهد شد.
کنفرانس تجارت و توسعۀ سازمان ملل موسوم به «آنکتاد»، روز سهشنبه در گزارشی جدید فهرستی بلندبالا از مزاحمتهای اقتصادی که اسرائیل برای فلسطینیان در کرانه باختری رود اردن و باریکۀ غزه ایجاد کرده است منتشر کرد که از آن جمله میتوان به مصادرۀ زمینهای فلسطینیان، بستن آب و سایر منابع طبیعی آنان اشاره کرد.
در این گزارش آمده است محدودیتهای گسترده اسرائیل برای فلسطینیان از جمله جلوگیری از جابجایی فلسطینیان، ایجاد مانع در واردات و صادرات، تخریب خانهها، درختان و دیگر داراییهای فلسطینیان و همچنین گسترش شهرکهای اسرائیلی زیان اقتصادی بسیار زیادی به مردم فلسطین وارد کرده است.
بنا بر این گزارش، درآمد سرانه فلسطینیان طی دو سال اخیر رشدی نداشته و جنگ غزه در سال 2014 که بیش از 2200 فلسطینی را به کشتن داده است خسارات اقتصادی زیادی به فلسطینیان ساکن این باریکه وارد کرده است.
آنکتاد پیشتر اعلام کرده بود با توجه به تداوم محاصرۀ اقتصادی باریکۀ غزه توسط رژیم اسرائیل، این باریکه تا سال 2020 احتمالاً غیرقابل سکونت خواهد شد.
این نهاد سازمان ملل همچنین خواستار تغییر سیاست رژیم اسرائیل در قبال اقتصاد فلسطینیان شده بود.
در باریکه غزه با وسعت حدود ۳۶۰ کیلومتر مربع بیش از یک میلیون و 800 هزار نفر زندگی میکنند. این باریکه یکی از بالاترین میزانهای تراکم جمعیت در جهان را داراست و برخی آن را بزرگترین زندان جهان نامیدهاند.
غزه از سال 2007 در محاصرۀ زمینی، هوایی و دریایی رژیم اسرائیل قرار دارد و این امر باعث افزایش شدید فقر و بیکاریِ مردم غزه شده است به طوری که آنان را از اساسیترین حقوق خود از جمله دسترسی به غذا، دارو و سوخت محروم کرده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.