براساس گزارش سالانۀ کنفرانس تجارت و توسعۀ سازمان ملل، با توجه به یک دهه محاصرۀ اقتصادی نوار غزه به دست رژیم اسرائیل، این منطقه تا سال 2020 میلادی احتمالا غیرقابل سکونت خواهد شد.
در این گزارش به مواردی مانند کاهش امدادرسانی، کند بودن روند بازسازی، جنگهای ویرانکننده، تراکم جمعیت و اوضاع نابسامان سیاسی به عنوان عوامل نامناسب بودن غزه برای سکونت اشاره شده است.
سازمان ملل در این گزارش با توجه به وضعیت اقتصادی و اجتماعی وخیم در نوار غزه، خواستار تغییر سیاست اقتصادی رژیم تلآویو در مورد غزه شده است. در این گزارش همچنین از کشورهای حامی سیاست تعلیق کمکهای مالی به غزه خواسته شده است، به این موضوع پایان دهند.
براساس این گزارش از زمان جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ تا کنون، اقتصاد غزه هیچگاه با چنین وضعیت اسفباری روبرو نبوده است. طبق این گزارش، نوار غزه در سال گذشته شدیدترین رکود اقتصادی را از سال 2007 تا کنون تجربه کرده است.
اقتصاددانان این کنفرانس، بروز چندین جنگ در غزه و محاصرۀ اقتصادی این منطقه را از علل اصلی ناتوانی فلسطینیان در پیشرفت اقتصادی ذکر کردهاند.
این گزارش میافزاید که در مقایسه با ویرانی ایجاد شده در نوار غزه، روند بازسازی بسیار کند صورت میگیرد.
نوار غزه، با وسعت حدود ۳۶۰ کیلومتر مربع، ناحیهای نوارگونه در کنار دریای مدیترانه است که از سمت جنوب غربی به مصر راه دارد.
بیش از یک میلیون و 800 هزار نفر در این منطقه زندگی میکنند و این باریکه یکی از بالاترین میزانهای تراکم جمعیت در یک منطقه در جهان را داراست.
غزه از سال 2007 در محاصره زمینی، هوایی و دریایی رژیم اسرائیل قرار دارد و این امر علاوه بر افزایش فقر و بیکاری سطح رفاه زندگی مردم غزه را کاهش داده و آنها را از اساسیترین مایحتاجشان همچون غذا، دارو و سوخت محروم کرده است.
در عین حال، عواقب تهاجم اخیر اسرائیل به غزه نیز بر وخامت اوضاع افزوده است. اسرائیل اوایل جولای سال گذشته حمله به غزه را آغاز کرد. بیش از 2200 نفر در این حمله کشته و 11 هزار تن مجروح شدند. این جنگ 4 شهریور 1393 با میانجیگری مصر پایان یافت.
براساس آمار رسمی منابع فلسطینی، بیش از 15 هزار و 500 واحد مسکونی در حملات سال گذشته اسرائیل آسیب دیدند و 2200 خانه نیز به طور کامل نابود شدند.