سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل خواستار حذف مفهوم استفاده و یا تهدید به استفاده از سلاح های هستهای از دکترینهای نظامی بین المللی شد.
به گزارش ایرنا، غلامعلی خوشرو سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز سه شنبه در نشست آزاد شورای امنیت این سازمان که به منظور بحث پیرامون خلع سلاح هستهای برگزار شد بر نگرانی جنبش عدم تعهد از وجود سلاحهای کشتار جمعی بویژه سلاحهای هستهای تاکید کرد و خواستار انهدام کامل این سلاحها شد.
وی با بیان اینکه دسترسی گروههای تروریستی به این سلاحها خطری علیه بشریت است بر مقابله همه کشورها با دستیابی تروریستها به این سلاحها تأکید کرد.
خوشرو با استقبال از توافق کشورهای سازمان ملل بر جلوگیری از دسترسی گروههای تروریستی به سلاحهای کشتار جمعی در چارچوب قطعنامه 36/70 مجمع عمومی، تاکید کرد قطعنامهها و اقدامات شورای امنیت نباید در اصول منشور ملل متحد و پیمانهای چند جانبه بین المللی در زمینه مبارزه با سلاحهای کشتار جمعی خلل ایجاد کند.
نماینده دائم ایران در شورای امنیت با ابراز نگرانی از کندی روند خلع سلاح هستهای و عدم پیشرفت در فرایند نابودسازی زرادخانههای هستهای، خاطر نشان کرد: از نظر جنبش عدم تعهد خلع سلاح هستهای در اولویت مطلق قرار دارد.
وی افزود: جنبش عدم تعهد بار دیگر پایبندی مطلق خود را به دیپلماسی چند جانبه در زمینه خلع سلاح و عدم اشاعه مورد تاکید قرار می دهد و خواستار ترویج و ارتقا دیپلماسی در این زمینههاست.
نماینده دائم ایران ادامه داد: جنبش عدم تعهد با تاکید و تمرکز بر خطر سلاحهای هستهای و تاثیر آن بر روند توسعه کشورها، از نامگذاری روز 26 سپتامبر بعنوان روز امحا کلیه سلاحهای هستهای استقبال میکند و از همه کشورها، سازمانهای غیر دولتی، مجالس ملی و رسانههای جمعی می خواهد که از این مناسبت برای پیشبرد اهداف این روز استفاده کنند.
خوشرو محو کامل کلیه سلاحهای هستهای را بهترین روش تضمین دور ماندن از خطر این سلاحها ذکر کرد و افزود: جنبش عدم تعهد از ایجاد مناطق عاری از سلاحهای هستهای در سراسر جهان استقبال میکند و از همه کشورهای دارنده این سلاحها از جمله رژیم اسرائیل می خواهد که بدون هیچ قید و شرطی به این ترتیبات بپیوندند.
برگزاری نشست آزاد شورای امنیت پیرامون عدم اشاعه سلاحهای کشتار جمعی به ابتکار نماینده دولت مالزی که ریاست شورای امنیت در ماه اوت را به عهده دارد صورت گرفت و بیش از 65 کشور در این نشست شرکت کردند.
بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل متحد، پیشتر در کنفرانس سلاحهای هستهای سازمان ملل در مکزیکو سیتی که شصت و دومین کنفرانس سالانه از این نوع محسوب میشد بیان کرد که تا تاریخ ۹ سپتامبر ۲۰۰۹ حدود ۲۰٬۰۰۰ بمب اتمی در جهان ساخته شده است.
این در حالی است که نشست کشورهای امضاکننده پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای (ان پی تی) با بیش از 150 عضو که به احیای تلاشها برای خلع سلاح هستهای اختصاص دارد بدون هیچ پیشرفت ملموسی در اواخر اردیبهشت ماه 94 در سازمان ملل برگزار شد.
کشورهای در سلاح هستهای (آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه و چین) تاکنون از اتخاذ هرگونه اقدام موثری در جهت کاهش زرادخانههای هستهای و تشریح انبار مهمات خود امتناع کردهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.