«نیمی از ویرانه های جنگ اسرائیل در غزه بازسازی نشده اند»

کارگران فلسطینی در میان ویرانه های به جامانده در حملات اسرائیل در جنگ سال 2014 در غزه (20 مرداد 1395)

حدود نیمی از ساختمان‌های ویران شده در جنگ مرگبار سال 2014 اسرائیل در منطقه محاصره شده نوار غزه هنوز بازسازی نشده‌اند.

جمال الخضری، رئیس «کمیته مردمی علیه محاصره» در بیانیه‌ای اعلام کرد روند بازسازی غزه با توجه به محاصره فاجعه بار رژیم اسرائیل و محدودیت شدید ورود مصالح به این منطقه ساحلی با مانع جدی مواجه است.

وی با اشاره به محاصره  رژیم اسرائیل بر نوار غزه، افزود، برخی از کشورهای کمک کننده از عمل به وعده‌های خود برای کمک به بازسازی غزه باز مانده‌اند.

الخضری در ادامه از این کشورها خواست به تعهدات خود عمل کنند و برای پایان دادن به اوضاع «فاجعه بار و غم انگیز» در غزه وارد عمل شوند.

رژیم اسرائیل از سال 2008 میلادی در سه جنگ مرگبار، نوار غزه را هدف حملات زمینی و هوایی قرار داده است.

در جنگ سال 2014 رژیم اسرائیل، بیش از 2 هزار و 200 فلسطینی کشته و بیش از 11 هزار و 100 نفر زخمی شدند.

این جنگ از اوایل جولای 2014 آغاز و بعد از 50 روز در 26 آگوست همان سال در نتیجه مذاکراتی غیرمستقیم در قاهره، پایتخت مصر، با برقراری آتش بس پایان یافت.

تصویری از چند کودک فلسطینی در کنار بخشی از ویرانه های به جامانده از جنگ سال 2014 رژیم اسرائیل در بیت حانون در غزه (6 بهمن 1394، عکس از خبرگزاری فرانسه)

رئیس «کمیته مردمی علیه محاصره» در بخشی دیگر از اظهارات خود، از جامعه بین المللی و کشورهای مختلف از جمله نروژ و مصر که از حامیان آتش بس درغزه به شمار می آیند، خواست به منظور لغو محاصره تحمیلی اسرائیل بر این منطقه، رژیم تل آویو را تحت فشار قرار دهند.

وی افزود:«صاحبان هزاران خانه ویران شده همچنان تحت شرایط خاص و با رنج فراوان روزگار می‌گذرانند. برخی در کاروان‌های سیار به سر می‌برند و برخی در آپارتمان‌های اجاره‌ای به دور از خانواده خود زندگی می‌کنند.»

پیش از این در ماه مارس، بانک جهانی اعلام کرد تنها یک میلیارد و 409 میلیون دلار، یعنی حدود 40 درصد از کل وعده کشورهای داوطلب در کمک به بازسازی غزه، دریافت شده و 3 میلیارد و 507 میلیون دلار مابقی هنوز داده نشده است.

نتیجه تحقیقات دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور حقوق بشر در ماه آوریل همچنین نشان می دهد حدود 75 هزار فلسطینی در غزه همچنان بی خانمان هستند و بسیاری از خانواده های ساکن این منطقه محاصره زده در پناهگاه به سر می‌برند.

بر اساس این تحقیق، بیش از 80 درصد از خانواده های ساکن غزه در سال گذشته با قرض کردن پول، به زندگی ادامه داده‌اند و دست کم 40 در صد از خانواده‌ها مصرف مواد غذایی خود را تا حد ممکن پایین آورده اند.

غزه از ژوئن ۲۰۰۷ میلادی تحت محاصره رژیم اسرائیل قرار دارد و این شرایط باعث کاهش استانداردهای زندگی و افزایش بی سابقه فقر و بیکاری شده است.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی‌وی فارسی» بلامانع است.

 

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku