نتایج یک تحقیق جدید نشان میدهد نیمی از زنانی که در انگلیس زندگی میکنند در محل کار خود مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند.
پرس تیوی برای بررسی بیشتر این موضوع با آرزو مرالی، عضو کمیسیون حقوق بشر اسلامی از لندن مصاحبه کرده است که برگردان بخشهایی از آن را در ادامه میخوانید.
پرس تیوی: لطفا نظر خود را درباره یافتههای کاملاً تکان دهنده این تحقیق بفرمایید.
مرالی: این یک گزارش بسیار خوب بود که از یک حقیقت ناگفته در انگلیس پرده برداشت. محیط کاری برای زنان در این کشور بسیار خشونت آمیز است و آزار و اذیت جنسی به مسألهای عادی مبدل شده است.
بنابراین ما امیدواریم که انتشار این گزارش نه تنها کارفرمایان بلکه دولت را نیز وادار کند در این مسأله مداخله کنند. باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا این مسأله محقق میشود یا نه.
پرس تیوی: خُب بگذارید برخی از یافته های این تحقیق را بررسی کنیم. طبق این تحقیق تقریباً از هر پنج زن یکی از سوی مافوقِ مستقیم خود مورد آزار جنسی قرار گرفته و به گفتۀ خود احساس کرده اگر این موضوع را گزارش دهد، کسی وی را جدی نخواهد گرفت. به نظر شما آیا انتشار تحقیقاتی از این دست فرهنگ سکوت قربانیان این سوء استفادهها را تغییر خواهد داد؟
مرالی: نه به خودی خود چرا که این یک مشکل عمیقاً ریشه دار است و وقتی نوبت به موضوع گزارش دادن تجاوز جنسی یا سوء استفاده جنسی از کودکان مطرح میشود این ترس وجود دارد که آنها مورد تمسخر قرار بگیرند یا کسی حرفشان را باور نکند و یا صادقانه بگویم به باور آنها از گزارش دادن چنین سوء استفاده هایی چیزی عایدشان نمیشود.
بنابراین گزارش دادن در این باره برای عده زیادی نوعی تکرار آسیب روحی و جسمی حاصل از این سوء استفاده به شمار میرود اما این یک گام کوچک است. همانطور که گفتم ما پیش از انتشار این گزارش هرگز نفهمیده بودیم که چنین وضعیتی در انگلیس وجود دارد بلکه فکر میکردیم در جامعه ای مساوات طلب زندگی میکنیم که در آن همه برابرند.
خُب حالا من فکر میکنم و امیدوارم که مردم سراسر جهان دلایل اینکه زنان در انگلیس به مدارج عالی شغلی دست نمییابند را متوجه خواهند شد. آنها ممکن است بخشی از نیروی کار را تشکیل دهند اما از سوء استفاده باورنکردنی نیز رنج میبرند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.