به گفتۀ یک مؤلف و مدرس بازنشستۀ امریکایی، سازمان ملل در کنار دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور کنونی امریکا، و دولت باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین این کشور، نقش مخربی را در جنگ عربستان علیه مردم یمن بازی کرده است.
جیمز پتراس روز سهشنبه در گفتگو با پرس تیوی گفت: «بعید میدانم که امریکا در دورۀ تصدی ترامپ همانند دورۀ اوباما نقش مثبتی ایفا کند، زیرا آنان با مرتجعترین رژیم قرونوسطایی و تروریستی خاورمیانه پیوند دارند.»
وی تصریح کرد: «نقش سازمان ملل در اینکه اجازه میدهد عربستان با حمایت امریکا، انگلستان، فرانسه و سایر کشورهای اتحادیه اروپا با جنگافروزی علیه مردم یمن آنان را قتلعام کند، بسیار مخرب بوده است.»
جیمز متیس، وزیر دفاع امریکا، سهشنبه گفت که کشمکش در یمن باید «در اسرع وقت» با میانجیگری سازمان ملل از طریق مذاکرات صلح حلوفصل شود.
متیس در جمع خبرنگاران در ریاض، پایتخت عربستان، گفت: «هدف ما این است که این بحران را بتوان با حمایت سازمان ملل به یک تیم مذاکرهکننده سپرد تا برای پیدا کردن یک راهحل سیاسی در اسرع وقت تلاش کنند.»
وزیر دفاع امریکا تصریح کرد: «ما با متحدان و شرکای خود برای طرح موضوع بر سر میز مذاکره با میانجیگری سازمان ملل تلاش میکنیم.»
برخی از مسئولان دولت ترامپ خواهان تشدید حمایت نظامی امریکا از ائتلاف تحت امر عربستان شدهاند.
نیروهای ویژه امریکا در اواخر ژانویه علیه آنچه مواضع پیکارجویان القاعده خوانده شد، استان بیضا در مرکز یمن را هدف حمله قراردادند که براثر آن 30 غیرنظامی کشته شدند.
عربستان سعودی از تاریخ ششم فروردینماه سال 1394 باهدف بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیسجمهور مستعفی یمن، و تضعیف جنبش مردمی انصارالله، حملات خود را به کشور یمن آغاز کرد.
سعودیها بدون توجه به قوانین بینالمللی در حملات خود از تسلیحات ممنوعه مانند بمبهای خوشهای استفاده کرده و عمدتاً مناطق مسکونی و زیرساختهای این کشور را هدف قرار دادهاند.
حملات ائتلاف سعودی همچنین طی بیش از دو سالِ گذشته زمینهساز گسترش قلمرو گروه تروریستی القاعده در این کشور عربی شده است.
به گفتۀ منابع داخلی یمن، در حملات ریاض که عمدتاً مناطق غیرنظامی را هدف میگیرد، بیش از 12 هزار نفر کشته و میلیونها یمنی نیز آواره شدهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.