سکوت مقامات اسرائیل درباره ساخت دیوار زیرزمینی اطراف غزه

تصویری آرشیوی از حضور یک نظامی اسرائیلی در یکی از تونل‌های مرزی که فلسطینیان ساکن غزه از آن برای آوردن مایحتاج خود به این منطقه‌ی تحت محاصره استفاده می‌کردند.

مقامات اسرائیلی از اظهارنظر دربارۀ گزارش‎های منتشر شده دربارۀ ارائۀ آگهی مناقصۀ ساخت یک دیوار بتنیِ زیرزمینیِ عظیم در امتداد باریکۀ غزه، به تعدادی از شرکت‌های ساخت وساز اسرائیلی، اجتناب می‌کنند.

براساس گزارشی که روز چهارشنبه در وبسایت روزنامۀ اسرائیلیِ یدیعوت آحارنوت منتشر شد، وزارت امور نظامیِ اسرائیل از 20 شرکت ساخت‌وساز برای شرکت در این مناقصه دعوت کرده و قرار است ساخت این دیوار در ماه اکتبر سال 2016 (مهر ماه 1395) آغاز شود.

در این گزارش آمده است که بخش اول این سد زیرزمینی، که بخشی از آن بر سطح زمین نیز خواهد بود، 10 کیلومتر طول خواهد داشت.

اسرائیل قصد دارد که طول این دیوار زیرزمینی را در امتداد نوار غزه به 60 کیلومتری برساند که این موضوع بدان معناست که کل مناطق این باریکه احاطه می‎شوند.

با توجه به پیچیدگی‌های این پروژه که ساخت آن بیش از 522 میلیون دلار هزینه دربرخواهد داشت، شرکت‌های ساخت و ساز اسرائیلی باید از شرکت‎های بین‌المللی متخصص در ساخت دیوارهای زیرزمینی، کمک بگیرند.

براساس گزارش‌ها برخی از شرکت‎های خارجی از ایفای نقش در این پروژه به دلیل حساسیت‌های سیاسی اجتناب کرده‎اند.

تصویری از دیوار حائل اسرائیل در کرانه باختری رود اردن

محاصره نوار غزه از سال 2007 آغاز شده است و اسرائیل تمامی گذرگاه‎های منتهی به نوارغزه را مسدود و ورود کالا به این منطقه حتی دارو و تجهیزات پزشکی را محدود کرده است. این محاصره باعث کاهش سطح استانداردهای زندگی، افزایش فقر و بیکاری فزاینده در نوار غزه شده است. حدود یک میلیون و 800 هزار تن از ساکنان غزه از حقوق اساسی‌شان از جمله حق آزادی تردد، داشتن شغل مناسب و برخورداری از خدمات درمانی و آموزش متناسب محروم هستند.

مقام‌های کشور مصر نیز پس از پیروزی حماس در انتخابات فلسطین و تسلط آن بر نوار ساحلی غزه در سال 2007 میلادی، هم سو با سیاست تل آویو، از گشودن دائمی گذرگاه رفح امتناع کرده‎اند.

سیاست قاهره در بستن این گذرگاه مهم مرزی، بعد از اقدام ارتش مصر در برکناری محمد مرسی، عضو ارشد اخوان المسلمین از ریاست جمهوری این کشور، شدت یافته است.

از زمان برکناری مرسی در تیرماه سال 1392 تاکنون، ارتش مصر به تخریب تونل‌های مرزی پرداخته، مردم غزه را از هرگونه نقل و انتقال و دستیابی به کالاهای اساسی از جمله مصالح ساختمانی، مواد دارویی و سوخت محروم کرده و تنها در زمان‌های خاص به مدت چند روز گذرگاه رفح را می‌گشاید.

مصر در سال 2015 فقط به مدت پنج روز گذرگاه رفح را برای تردد در دو سوی مرز گشود.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku