بنابر نتایج یک بررسی، بدبینی به چشم انداز اقتصادی انگلیس پس از رای تاریخی به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به شدت افزایش یافته است.
بنابر نتایج بررسی موسسه «یوگوف» و مرکز تحقیقات اقتصادی و کسب و کار که روز سه شنبه (15 تیر) منتشر شد، شمار تجاری که به اوضاع اقتصادی انگلیس در سال آینده بدبین هستند، در هفته پس از اعلان نتایج همه پرسی موسوم به «برگزیت» از 25 درصد به 49 درصد افزایش یافته است.
نتایج بررسی صورت گرفته بر روی یک هزار شرکت انگلیسی، حاکی از آن است که بیش از یک چهارم (25 درصد) صاحبان تجاری نسبت به آینده تجاریشان بدبین هستند. قبل از اعلام نتایج همه پرسی، این عدد 16 درصد بود.
اسکات کورفی، مدیرمرکز تحقیقات اقتصادی و کسب و کار معتقد است این آمار نشان میدهد که باید واکنشی جدی در این زمینه نشان داده شود.
وی افزود: «بازرگانان نه فقط به وضعیت اقتصادی بدبینتر شدهاند، بلکه امیدشان به فروش داخلی، صادرات و سرمایهگذاری در 12 ماه آینده به شدت کاهش یافته است.»
تصمیم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا این کشور را به ناآرامی سیاسی سوق داده و موجب کاهش ارزش واحد پولی پوند و بیاعتمادی شدید به آینده تجاری بریتانیا دراین اتحادیه شده است.
بسیاری از تحلیلگران معتقدند برگزیت باعث رکود اقتصادی در بریتانیا خواهد شد. مارک کارنی، رئیس بانک مرکزی انگلیس نیز درباره «وخامت» چشم انداز اقتصادی این کشور هشدار داده است.
کارنی گفت این بانک احتمالا به منظور کمک به وضعیت پس از برگزیت باید محرکهای اقتصادی بیشتری را فراهم کند.
یکی از اعضای شورای بانک مرکزی اروپا چند روز پیش هشدار داد انگلیس در پی همه پرسی برگزیت با تورم و رکود روبرو خواهد شد.
بر اساس نتایج این همهپرسی که 23 ژوئن (3 تیر) برگزار شد، حدود 48 درصد از مردم بریتانیا به ماندن در اتحادیه اروپا رأی دادند اما در مقابل 52 درصد از آنها (بیش از 17.4 میلیون نفر) اعلام کردند که کشورشان باید از اتحادیه اروپا خارج شود.
در پی برگزاری این همه پرسی، دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس، که از حامیان باقی ماندن این کشور در اتحادیه اروپا بود، از سمت خود استعفا کرد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.