پارلمان اروپا از دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس خواسته است روند رسمی خروج از اتحادیه اروپا را آغاز کند.
مارتین شولتس، رئیس پارلمان اروپا در مصاحبه با روزنامه آلمانی بیلد ام زونتاگ گفت تعلل کردن در مورد مساله خروج انگلیس از اتحادیه اروپا «به ناامنی بیشتر انجامیده و مشاغل را به خطر میاندازد.»
شولتس تاکید کرد اتحادیه اروپا انتظار دارد دولت انگلیس روز سهشنبه (8 تیر) که زمان برگزاری یکی از نشستهای این بلوک است، روند خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) را به طور رسمی آغاز کند.
به گزارش نشریه فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ (اف.اِیْ.زد)، چهار گروه از بزرگترین گروههای پارلمان اروپا نیز با ارائۀ پیشنویس یک قطعنامه از کامرون خواستهاند روز سهشنبه روند مربوط به برگزیت را آغاز کند.
این گروهها در بیانیهای اعلام کردند باید با «دوری از بلاتکلیفی که به ضرر همه است، یکپارچگی اتحادیه اروپا را حفظ کرد.»
دولت انگلیس در تاریخ سوم تیر برای تعیین آیندۀ عضویتش در اتحادیه اروپا یک همهپرسی برگزار کرد که در آن 52 درصد از مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپا رای مثبت دادند.
پس از اعلام نتایج، نخست وزیر انگلیس اعلام کرد تا ماه اکتبر (اوایل پاییز 1395) از سمت خود استعفا و مذاکرات مربوط به برگزیت را به جانشین خود محوّل میکند.
انگلیس باید برای آغاز روند خروج از اتحادیه اروپا، به مادّۀ 50 از پیمان لیسبون که تا کنون استفاده نشده است، استناد کند.
خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در سال 2019
این در حالی است که لیام فاکس از نمایندگان محافظهکار طرفدار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا یکشنبه (6 تیر) اعلام کرد این کشور باید در آغاز سال 2019 موضع خود را مشخص و مذاکرات خروج از اتحادیه اروپا را آغاز کند.
فاکس اظهار داشت: «ما میخواهیم شاهد روندی باشیم که به ما اجازه دهد اول ژانویه سال 2019 (دی ماه سال 1397) اتحادیه اروپا را ترک کنیم، از نظر من این زمانبندی معقول است.»
افزون بر این، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان نیز اعلام کرده است برای عجله در خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ضرورتی نمیبیند.
تاکید بر اتّحاد بلوک پس از برگزیت
در عین حال، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد خروج انگلیس از این بلوک وحدتِ بیش از پیش این اتحادیه را در مقابل چالشهای رو به رشد جهانی ضروری میکند.
وی یکشنبه گفت: «هدف، حتی ماهیتِ اتحادیۀ ما زیر سوال رفته است، با این وجود شهروندان ما و همچنین سایر مردم جهان نیاز دارند اتحادیه اروپا قدرتمندتر از همیشه باشد.»
موگرینی افزود: «در برهههای زمانی پُرچالش، یک اتحادیه قوی، اتحادیهای است که به صورت استراتژیک، با همفکری و متحد عمل میکند و این مسأله پس از همهپرسی انگلیس ضروریتر است.»
3 میلیون امضا برای تکرار همهپرسی
این تحولات در حالی رخ دادهاند که شمار امضاهای طومار تکرار همهپرسی درمورد خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، از مرز 3 میلیون امضا گذشت.
در این طومار استدلال شده است با توجه به اینکه مشارکت عمومی در همهپرسی انگلیس کمتر از 75 درصد بوده و کمتر از 60 درصد مشارکت کنندگان نیز به خروج انگلیس رای دادهاند، این همهپرسی نمی تواند به طور دقیق منعکسکننده خواست اکثریت قاطع ساکنان انگلیس باشد و باید مجدداً برگزار شود.
روند جمعآوری امضا برای برگزاری مجدد همهپرسی ساعاتی پس از اعلام نتایج آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.