موسسه اعتبارسنجی فیچ به دنبال رأی انگلیسیها برای خروج از اتحادیه اروپا، نرخ اعتباری این کشور را به AA- کاهش داده است.
فیچ اعلام کرد رأی انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا «تاثیری منفی بر اقتصاد، امور مالی دولتی و همچنین انسجام سیاسی این کشور» خواهد داشت.
این موسسه همچنین دربارۀ «کاهش ناگهانی سرعت رشد تولید ناخالص داخلی (انگلیس) در کوتاه مدت» هشدار داد.
این نهاد در بیانیهای اعلام کرد: «فیچ با تجدید نظر در پیشبینی قبلی خود، رشد حقیقی تولید ناخالص داخلی انگلیس را در سال 2016، 1.6 درصد (از 1.9 درصدِ پیشبینی شده) و در سال 2017 و 2018، 0.9 درصد (از 2 درصدِ پیشبینی شده) تخمین میزند. بر این اساس، سطح حقیقی تولید ناخالص داخلی در سال 2018 در مجموع 2.3 درصد از آنچه قبلاً "ثابت" در نظر گرفته شده بود، کمتر خواهد بود.»
فیچ همچنین بر این باور است که رشد میان مدت انگلیس نیز کمتر از قبل خواهد بود، چرا که روند صادرات محصولات این کشور به اتحادیه اروپا دشوارتر خواهد شد. مهاجرپذیری کمتر، کاهش سرمایهگذاریهای خارجی و همچنین کاهش ارزش پوند نیز میتواند به اقتصاد انگلیس ضربه بزند.
در بخش دیگری از بیانیۀ این موسسه آمده است که نسبت بدهی کلی دولت نیز همچنان افزایش خواهد یافت و به 91 درصد از تولید ناخالص داخلی در سال 2017 خواهد رسید.
دولت انگلیس در تاریخ سوم تیر برای تعیین آیندۀ عضویتش در اتحادیه اروپا یک همهپرسی برگزار کرد که در آن 52 درصد از مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند.
موسسه اعتبارسنجی مودیز نیز پس از اعلام نتایج همهپرسی رتبه اعتباری «اوراق قرضه دولتی» انگلیس را از وضعیت ثبات به منفی تغییر داد.
این موسسه اعتبارسنجی همچنین هشدار داد رشد اقتصادی انگلیس پس از این ضعیفتر خواهد شد و سیاستهای اقتصادی این کشور ممکن است با شکست مواجه شود و قدرت مالی دولت انگلیس نیز کاهش خواهد یافت.
مودیز رتبه اعتباری انگلیس را همچنان AA+ دانسته است.
موسسه اعتبارسنجی استاندارد اند پورز که با نام اس اند پی نیز شناخته میشود، جمعه (4 تیر) هشدار داده بود رتبۀ اعتباری انگلیس با برگزاری این همهپرسی ممکن است از AAA تنزل یابد.
افزون بر این، با گذشت تنها چند روز از برگزاری همهپرسی درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت)، ارزش پوند به کمترین میزان خود در 31 سال گذشته رسیده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.