بر اساس تحقیق تازهای که سهشنبه منتشر شد کودکانی که در شش ماه اول عمر خود منحصرا با شیر مادر تغذیه میشوند عملکرد رفتاری بهتری در دوران دبستان از خود نشان میدهند.
بنا بر این تحقیق که در آفریقای جنوبی انجام شده و دستکم هزار و 500 کودک را مورد مطالعه قرار داده رابطه معناداری میان مدت زمان تغذیه با شیر مادر و علائم اختلالات رفتاری در سنین هفت تا 11 سال مشاهده شده است.
بر اساس نتایج این تحقیق که در نشریه پزشکی «پلوس» منتشر شد احتمال بروز این قبیل اختلالات در کودکانی که در شش ماهه اول زندگی خود صرفا با شیر مادر تغذیه میشوند –چنانکه سازمان بهداشت جهانی نیز همین توصیه را دارد- 56 درصد کمتر از کسانی است که کمتر از یک ماه با شیر مادر تغذیه شدهاند.
تَمسن روچَت از شورای پژوهش انسان شناسی دوربان و مولف اصلی مطالعه یاد شده که با بودجه دولت کانادا انجام شد گفت: «مدت زمان تغذیه منحصرا با شیر مادر یک نوزاد بیش از آنکه پیشتر تصور میشد در برخی از زمینههای رشدی دارای اهمیت است.»
روچت تاکید کرد که اختلالات رفتاری در کودکی با معضلات اجتماعی در دورههای بعدی زندگی نظیر خشونت و جنایت مرتبط است و نیز در رابطه با بهداشت دراز مدت روانی و افت تحصیلی نقش دارد.
در این پژوهش همچنین مشخص شد که احتمال کسب عملکردهای اجرایی عالی، توانایی برنامهریزی، تمرکز و یادآوری آموختهها در کودکانی که حداقل یکسال در مراکز نگهداری از کودکان حضور داشتهاند 74 درصد بیشتر از سایرین است.
بنا بر این تحقیق، مغز برای اولویت بندی امور، مهار حواس پرتی و دستیابی به اهداف نیازمند مهارتهای یاد شده است.
احتمال کسب عملکردهای اجرایی عالی در اطفالی که صرفا در معرض انگیزشهای داخل منزل بودهاند فقط 36 درصد است.
این تحقیق همچنین با تحلیل برخی عوامل محیطی موثر بر رشد کودک دریافت که در مورد کودکانی که والدینشان دچار مشکلات بهداشت روانی یا استرس بودهاند دو و نیم برابر بیش از دیگران مستعد ابتلا به عوارض رفتاری هستند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تیوی فارسی» بلامانع است.