گروه‌های حقوق بشر خواهان بازگشت نام ریاض به فهرست سیاه سازمان ملل هستند

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل (عکس از خبرگزاری فرانسه)

بیست گروه برجسته حقوق بشر از بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل خواسته‌اند نام عربستان سعودی را به علت نقض شدید حقوق کودکان در یمن بار دیگر در فهرست سیاه خود قرار دهد.

این گروه‌ها روز چهارشنبه (19 خرداد) در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل تاکید کردند: «اگر ائتلاف تحت رهبری عربستان می‌خواهد که نامش از این فهرست حذف شود باید از کشتار و معلول کردن کودکان و بمباران مدارس و بیمارستان‌ها در یمن دست بردارد، (اینها) مواردی از نقض حقوق کودکان است که به درج نام ریاض در این فهرست منجر شد.»

این نامه به امضای 20 گروه حقوق بشر از جمله دیده‌بان حقوق بشر، عفو بین‌الملل و آکسفام رسید که بان را به تسلیم شدن در برابر «دستکاری سیاسی» این فهرست از سوی عربستان متهم کردند.

سازمان ملل روز دوشنبه (17 خرداد) نام عربستان سعودی را از فهرست سیاه سالانه خود حذف کرد؛ این اقدام تنها یک هفته پس از قرار گرفتن نام ریاض در فهرست سیاهِ ناقضان حقوق کودکان  انجام شد.

عفو بین‌الملل این اقدام سازمان ملل را نوعی «خوش خدمتی آشکار دانست که به اعتبار کلّی این سازمان لطمه می‌زند.»

در ادامه نامه گروه‌های حقوق بشر آمده است: «مسئول بودن ائتلاف تحت امر عربستان سعودی در زمینه تجاوز نگران‌کننده به (حقوق) کودکان در بسیاری از این حملات بی‌تردید مسجّل است.»

در این نامه آمده است: «مدارک و شواهدِ دالّ بر نقض نگران‌کننده حقوق کودکان از سوی ائتلاف تحت امر عربستان چشمگیر است.»

تصویر آرشیوی از ویرانه‌های مدرسه‌ای که در حمله جنگنده‌های سعودی به صنعا، پایتخت یمن تخریب شد، 23 بهمن 1394 (عکس از خبرگزاری فرانسه)
تصویر آرشیوی از ویرانه‌های مدرسه‌ای که در حمله جنگنده‌های سعودی به صنعا، پایتخت یمن تخریب شد، 23 بهمن 1394 (عکس از خبرگزاری فرانسه)

این گروه‌های حقوق بشر افزودند تصمیم دبیرکل سازمان ملل «یک ابزار ارزشمند در راستای تلاش‌ها برای محدود کردن تجاوز به کودکان در درگیری‌های مسلحانه را» تضعیف کرد.

طبق اعلام برخی منابع آگاه دیپلماتیک، عربستان سعودی و متحدانش تهدید کرده‌اند که در صورتی که نام ریاض از فهرست سیاه سازمان ملل حذف نشود کمک‌های مالی خود را به برنامه‌های انسان‌دوستانۀ این سازمان قطع می‌کنند.

این منابع آگاه روز سه شنبه (18 خرداد) افزودند دفتر سازمان ملل در پی اعلام قرار گرفتن نام ریاض در فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان از تماس‌های وزرای خارجه کشورهای ساحلی حاشیه خلیج فارس و وزرای سازمان همکاری اسلامی به ستوه آمد.

این اقدام سازمان ملل همچنین با گزارش اخیر این سازمان که ریاض را مسئول 60 درصد از موارد کشته و زخمی شدن کودکان یمنی در سال گذشته میلادی معرفی کرد مغایرت دارد.

در این گزارش ذکر شده بود که 510 کودک در جریان حملات عربستان به یمن کشته و 667 کودک دیگر زخمی شده‎اند. سازمان ملل تأکید کرده بود نیمی از حملات سعودی علیه مدارس و بیمارستان‌ها بوده است.

ائتلاف سعودی که حملات مرگبار خود به کشور فقیر یمن را از فروردین ماه سال 1394 و با هدف بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی این کشور آغاز کرد، تا کنون با بهره‌گیری از تسلیحات پیشرفته و بعضاً ممنوعه همچون بمب‌های خوشه‌‎ای باعث مرگ بیش از 9 هزار و 400 نفر و زخمی شدن دست‌کم 16 هزار نفر دیگر شده است.

ریاض با حمایت مصر، مغرب، اردن، امارات متحده عربی، سودان، کویت، قطر و بحرین این کمپین نظامی را علیه یمن به راه انداخته است.

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku