روزنامه الرای کویت گزارش داد، دهها شهروند کویتی در طول سالهای گذشته برای پیوستن به گروه تروریستی داعش راهی سوریه شدهاند.
طبق این گزارش، بسیاری از این افراد به رهبرانی برجسته در میان گروه تروریستی داعش تبدیل و شماری از آنان نیز برای اجرای عملیات انتحاری انتخاب شدند.
این روزنامه کویتی تاکید کرد گروه تروریستی داعش عوامل پنهانی در کویت دارد که از یک سو به بسیج کردن اشخاص میپردازند و از سوی دیگر با کمک قاچاقچیان آنان را از مرزهای ترکیه به مناطق تحت کنترل این گروه تروریستی در سوریه روانه میکنند.
در ادامه این گزارش آمده است شهروندان کویتی پس از پیوستن به داعش مانند سایر تروریستهای تکفیری شستشوی مغزی شده و به افراد خطرناکی تبدیل می شوند.
طبق گزارش روزنامه الرای، هشدارهای کشورهای حوزه خلیج فارس درباره فریب نخوردن و نپیوستن اتباع این کشورها به این گروه تروریستی کارساز نیست؛ هر چند نظامهای سیاسی در این کشورها نیز با اتهامات زیادی مبنی بر حمایت از گروههای تروریستی مواجهاند.
بنابر این گزارش شماری از کویتیها که به داعش پیوسته بودند پس از درک ماهیت حقیقی این گروه از سوریه فرار و این گروه را ترک کردند.
طبق این گزارش افرادی که از داعش جدا شدهاند از وجود عناصر پنهان این گروه تروریستی در کویت خبر دادند.
حمایت برخی کشورهای منطقه از داعش
تروریستهای داعش که گفته میشود ابتدا در سال 2012 از سوی سازمان سیا برای براندازی حکومت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در اردن آموزش دیدند، اکنون کنترل بخشهایی از عراق و سوریه را در دست دارند و تاکنون جنایات متعددی علیه بشریت مرتکب شدهاند.
داعش به باور بسیاری مورد حمایت برخی از کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی است.
تفکرات افراطی داعش تا حد زیادی تحت نفوذ وهابیت است. وهابیت ایدئولوژی خشن و رادیکال غالب در عربستان است و روحانیون سعودی آزادانه آن را تبلیغ میکنند.
دمشق نیز بارها کشورهای عربستان سعودی، ترکیه و قطر را به حمایت مالی و نظامی از گروه های تروریستی فعال در سوریه از جمله داعش متهم کرده است.
ظهور داعش مانع ثبات در خاورمیانه است
در همین حال نتایج یک نظرسنجی جدید از جوانان 16 کشور عربزبان نشان میدهد که اکثر آنها ظهور گروه تروریستی داعش را مانع ثبات در خاورمیانه میدانند.
موسسه «اصداء بیرسون- مارستیلر» از تاریخ 21 دی تا 3 اسفند سال 1394، به صورت حضوری از جوانان کشورهای امارات متحده عربی، عمان، قطر، بحرین، عربستان، کویت، مصر، اردن، لبنان، عراق، تونس، لیبی، الجزایر، مراکش، یمن و فلسطین نظرسنجی کرده است.
بر اساس این نظرسنجی که نتایج آن اخیراً منتشر شده است، 50 درصد از پاسخدهندگان «داعش»، 38 درصد «تهدیدات تروریستی» و 36 درصد «بیکاری» را علت بیثباتی خاورمیانه دانستهاند.
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که اکثر جوانان عرب «نبود فرصت کار برای جوانان» را علت گرایش و پیوستن آنها به داعش میدانند؛ «باور به تفسیر داعش از اسلام»، «تنشهای مذهبی میان شیعه و سنی» و «رشد ارزشهای سکولار غربی» از دیگر مواردی بودهاند که پاسخدهندگان دلیل پیوستن جوانان به داعش دانستهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است