براساس اعلام تلویزیون ملی اتریش پس از پایان شمارش 99.8 درصد آراء انتخابات ریاست جمهوری اتریش، هر دو نامزد حدود 50 درصد آراء را کسب کردهاند.
انتخابات ریاست جمهوری کشور اتریش روز یکشنبه (2 خرداد) برگزار شد و نتایج اعلام شده با توجه به عدم شمارش حدود 900 هزار رأی که به صورت پُستی ارائه شده است، هنوز نتایج نهایی به حساب نمیآید. قرار است نتایج قطعی این انتخابات فردا (دوشنبه) اعلام شود.
در دور اول انتخابات ریاست جمهوری اتریش که در تاریخ 5 اردیبهشت برگزار شد، نوربرت هوفر، نامزد حزب راستگرای «آزادی» 35 درصد آراء را کسب کرده بود.
الکساندر فان دابلن، رئیس سابق حزب سبز که استاد رشتۀ اقتصاد در دانشگاه اتریش است به عنوان رقیت هوفر در دور اول 21 درصد آراء را کسب کرد.
هوفر در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری اتریش، اولین رئیس جمهور راستگرا در اروپا خواهد بود و پیروزی وی در دور اول انتخابات اتریش باعث تعجب بسیاری از تحلیلگران شد.
اگرچه پُست ریاست جمهوری در اتریش بیشتر جنبۀ تشریفاتی دارد، اما رئیس جمهور این قدرت را دارد که دولت را منحل کند.
هوفر در تبلیغات انتخاباتی خود گفته بود که رئیس جمهور «اتریشیها» خواهد بود، در حالی که فان دابلن خود را نمایندۀ همۀ کسانی نامید که «در اتریش زندگی میکنند، هرچند شهروند اتریش نباشند».
هوفر از جمله طرفداران قانون حمل سلاح در اتریش است و اذعان کرده که با خود سلاح حمل میکند. وی همچنین از مخالفان سرسخت ورود پناهجویان بیشتر به اتریش است.
وی در مناظرات تلویزیونی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا حاضر است در تشکیلات ریاست جمهوری خود از یک خانم محجبه استفاده کند، جواب منفی داد.
هوفر پیشتر گفته بود که ممکن است از قدرت خود برای منحل کردن دولت کنونی که حاصل ائتلاف سوسیال دموکراتها و دموکرات مسیحیها است، استفاده کند.
این دو حزب از زمان جنگ جهانی دوم تا کنون در اتریش در رأس قدرت بودهاند و نمایندگان آنها برای نخستین بار در انتخابات ریاست جمهوری موفق به کسب آرای مردم نشدند.
پست ریاست جمهوری اتریش طی 70 سال گذشته همواره در دست یکی از نمایندگان این دو حزب که «میانهرو» به حساب میآیند، بوده است.
فشار حاصل از این شکست در دور اول انتخابات ریاست جمهوریِ اتریش، منجر به استعفای ورنر فایمن، صدراعظمِ این کشور شد.
ناظران میگویند سیاستهای ضد و نقیض دولت ائتلافی در مواجهه با بحران پناهجویان منجر به عدم رضایت مردم از دولت شده است.
دولت ائتلافی ابتدا از ورود پناهجویان استقبال کرد، اما پس از مدتی مرزهای کشور را به روی آنها بست و اقدام به تصویب قوانین سختی علیه آنها کرد.
منتقدان هوفر میگویند وی با استفاده از این نارضایتی مردم و با در پیش گرفتن سیاست ترساندن عموم مردم از سیل پناهجویان به کشور، آراء مردمی را از آن خود کرده است.
حدود 90 هزار پناهجو سال گذشته به اتریش درخواست پناهندگی ارائه کردند که این تعداد حدود 1 درصد جمعیت اتریش را تشکیل میدهند. در پی ورود پناهجویان، حزب راست افراطی آزادی جنبشی ضدپناهجویان به راه انداخت.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.