News   /   اروپا

نامزد حزب راست افراطی در انتخابات ریاست جمهوری اتریش پیشتاز است

الکساندر فان دابلن (راست) و نوربرت هوفر، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اتریش به یک استودیوی تلویزیون در وین، پایتخت این کشور وارد می شوند، 5 اردیبهشت 1395 (عکس: خبرگزاری فرانسه).

نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری اتریش نشان می‌دهد نامزد حزب راست افراطی با کسب اکثریت آراء در صدر قرار دارد.

نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری اتریش نشان می‌دهد نوربرت هوفر از حزب مهاجرستیز آزادی روز یکشنبه (5 اردیبهشت) توانست 36 درصد آراء را کسب کند و به دور دوم راه یابد. با این وجود این آراء برای پیروزی در انتخابات کافی نیست.

طبق نتایج اولیه انتخابات، نامزدهای دو حزب حاکم اتریش حتی نتوانستند آراء لازم برای شرکت در دور دوم انتخابات را که قرار است 2 خرداد برگزار شود کسب کنند.

الکساندر فان دابلن، نامزد 72 ساله مستقل که از حمایت «سبزها» برخوردار است و موضع وی در طول مبارزات انتخاباتی بر حمایت از پناهجویان معطوف بود تقریبا 20 درصد آراء را کسب کرده و به احتمال زیاد در دور دوم انتخابات با هوفر رقابت خواهد کرد.  

نامزدهای احزاب سوسیال دموکرات و حزب مردمی اتریش که دولت ائتلافی این کشور را تشکیل می‌دهند نیز هر یک حدود 11 درصد از آراء را کسب کردند.

هاینز فیشر، رییس جمهور کنونی اتریش که دو دور ریاست جمهوری را به عهده داشته برای بار سوم اجازه رقابت در انتخابات را پیدا نکرد.

هاینز کریستیان اشتراخه، رهبر حزب آزادی اتریش با تاریخی خواندن نتایج اولیه انتخابات آن را آغاز یک عصر سیاسی جدید در این کشور خواند.

این اولین بار از زمان جنگ جهانی دوم است که کاندیداهای دو حزب اصلی اتریش به دور دوم راه پیدا نمی کنند.

اشتراخه ادعا کرد: «نتایج اولیه انتخابات یک مساله را آشکار کرد – نارضایتی گسترده و عظیم از دولت. من متقاعده شده‌ام که نوربرت هوفر در جایگاه رییس جمهور به عنوان حافظ (منافع) مردم اتریش عمل خواهد کرد.»

نتایج اولیه انتخابات اتریش همچنین نشانه افزایش احساسات ضد مهاجرت در اروپا است که با هجوم پناهجویان از کشورهای جنگ زده و ناآرام در خاورمیانه و شمال آفریقا مواجه است.

بحران پناهجویان، ائتلاف حاکم اتریش را به طور خاص تحت فشار قرار داده است.

از سوی دیگر سفر آزادانه شبه‌نظامیان اروپایی به مناطق درگیری در خاورمیانه و بازگشت فزاینده آنان به میهن خود برای استفاده از شیوه‌های تروریستی، اروپا را با تهدیدهای امنیتی مواجه کرده است.

نوربرت هوفر، نامزد انتخابات ریاست جمهوری اتریش از حزب راستگری آزادی (راست) و هاینز کریستیان اشتراخه، رهبر این حزب در یک استودیوی تلویزیونی در وین، پایتخت این کشور ژست گرفته اند، 5 اردیبهشت 1395 (عکس: خبرگزاری فرانسه).
نوربرت هوفر، نامزد انتخابات ریاست جمهوری اتریش از حزب راستگرای آزادی (راست) و هاینز کریستیان اشتراخه، رهبر این حزب در یک استودیوی تلویزیونی در وین، پایتخت این کشور ژست گرفته اند، 5 اردیبهشت 1395 (عکس: خبرگزاری فرانسه).

راهپیمایی اعتراضی در حمایت از پناهجویان

در همین حال روز یکشنبه عده زیادی از فعالان طرفدار پناهجویان در اعتراض به اجرای قوانین جدید برای کنترل پناهجویان که در یک گذرگاه اصلی در مرز این کشور با ایتالیا صورت می‌گیرد راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند.

معترضان تلاش کردند ضمن عبور از موانع پلیس در گذرگاه برنر در مرز اتریش و ایتالیا با نیروهای امنیتی درگیر شوند. نیروهای پلیس نیز برای عقب راندن معترضان از باتوم و گاز فلفل استفاده کردند.

اتریش در واکنش به هجوم پناهجویان به این کشور از این گذرگاه مرزی قصد دارد کنترل‌ مسیرهای ورودی این گذرگاه را از 12 خرداد تشدید کند. با این وجود ایتالیا عقیده دارد وضع این تدابیر جدید با قوانین اتحادیه اروپا درباره تردد آزادانه افراد مغایرت دارد.

عده زیادی عقیده دارند سیاست‌های کشورهای اروپایی با تشدید تروریسم و جنگ در مناطق مختلف جهان به افزایش بی‌سابقه مهاجرت پناهجویان از کشورهای مبدا به اروپا منجر شده است.

طبق اعلام سازمان بین‌المللی مهاجرت بیش از 180 هزار پناهجو در سال جاری میلادی از طریق دریای مدیترانه به اروپا وارد شده‌اند. این در حالی است که هزار و 230 مهاجر در این سفر از پا در آمده یا ناپدید شده‌اند.

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku