اتریش برای مقابله با موج پناهجویان در امتداد مرز خود با اسلوونی حصار میسازد.
یوهانا میکل-لایتنر، وزیر کشور اتریش، روز چهارشنبه گفت این کشور برای مقابله با موج پناهجویان در امتداد مرز خود با اسلوونی، عضو دیگر اتحادیه اروپا حصار میسازد.
اتریش و اسلوونی عضو منطقه شینگن هستند که براساس آن عبور و مرور میان کشورهای عضو نیازی به گذرنامه ندارد.
در همین حال این دو کشور به مسیر کلیدی ترانزیت دهها هزار پناهجو و مهاجری تبدیل شدهاند که تلاش دارند به کشورهای شمالی اروپا برسند.
وزیر کشور اتریش در مصاحبه با رادیو «او ئی وان» افزود: «این موضوع (ساخت حصار در مرز اسلوونی) به منظور اطمینان از ورود کنترل شده و منظم (پناهجویان) به کشور ماست، (مسئله) بستن مرز نیست.»
این سیاستمدار حزب محافظه کار او ئی وی پی تصریح کرد وضعیت پناهجویان به طور فزایندهای خطرناک شده است. آنان مجبور شدهاند قبل از دریافت مجوز برای عبور از کشوری به کشور دیگر ساعتها در هوای سرد منتظر بمانند.
وی همچنین با رد ادعاها مبنی بر اینکه اتریش در حال مانع تراشی بر سر راه پناهجویان است، انگشت اتهام را به سوی دولت برلین نشانه رفت و گفت پلیس مرزی آلمان به «شمار بسیار اندکی از مهاجران» اجازه ورود میدهد.
وی همچنین از سیاست درهای باز آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان انتقاد کرد و گفت: «حقیقت این است که اکثریت (مهاجران) میخواهند به آلمان بروند، زیرا آنها احساس میکنند که (به آلمان) دعوت شدهاند.»
تصاویری از پناهجویان در مناطق مرزی اتریش و اسلوونی برگرفته از رویترز و AFP:
{{Gallery}}
ادعای حفاظت از زنان و کودکان پناهجوی
وزیر کشور اتریش گفت: «میدانیم که مهاجران بیتابتر، پرخاشگرتر و احساساتیتر شدهاند. اگر گروههایی از مردم از پشت فشار آورند و زنان و کودکان در این میان گرفتار شوند، لازم است اقدامات احتیاطی گسترده و پایدار انجام دهید.»
لایتنر در سفر به منطقه مرزی اسپیلفلد با اشاره به طرح ساخت حصار مرزی گفت که وی در حال بررسی «اقدامات ساختاری» برای این موضوع است.
وی هفته گذشته به دلیل اظهاراتش مبنی بر اینکه زمان «ساخت دژ اروپا» برای اتحادیه اروپا فرا رسیده مورد انتقاد شدید اعضای اپوزیسیون قرار گرفت اما به نظر میرسد سوسیالیست دموکراتها که با محافظه کاران ائتلاف ملی تشکیل دادند، روز چهارشنبه از لایتنر حمایت کردهاند.
جرالد کلوگ، وزیر دفاع سوسیالیست دموکرات اتریش گفت وی میتواند موانعی را در مرز اسپیلفلد متصور شود که «قادر به کنترل مهاجران به شیوهای منظم» است.
از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از 700 هزار نفر برای گریز از جنگ و فقر از سواحل مدیترانه وارد اروپا شدهاند که اغلب آنان را اتباع سوری، عراقی و افغان تشکیل میدهند.
آنها سفر پرخطر و خسته کننده خود را از یونان آغاز میکنند و با عبور از غرب بالکان و مرکز اروپا امیدوارند به آلمان، موتور اقتصادی اتحادیه اروپا برسند.