وزیر انرژی عربستان: سیاست‌های نفتی تغییر نخواهد کرد

خالد بن عبدالعزیز الفالح، وزیر انرژی، صنایع و معادنِ عربستان سعودی (عکس از خبرگزاری فرانسه)

وزیر انرژی جدید عربستان سعودی می‌گوید این کشور سیاست‏ های پایدار نفتی خود را حفظ خواهد کرد.

خالد بن عبدالعزیز الفالح روز یکشنبه (19 اردیبهشت) با انتشار یک بیانیه از طریق پست الکترونیک اعلام کرد: «عربستان سعودی سیاست‎‌های پایدار نفتی خود را حفظ خواهد کرد. ما به حفظ نقش خود در بازارهای بین‌المللی انرژی و جایگاه خود به عنوان قابل اعتمادترین عرضه کنندۀ انرژی در جهان، متعهد خواهیم ماند.»

وی افزود: «ما به تأمین تقاضاهای پیشین و جدید از سوی مشتریان گستردۀ جهانی خود متعهد هستیم و به پشتوانۀ حداکثر ظرفیت پایدار کنونی خود آن‌ها را تأمین خواهیم کرد.»

عربستان طی سال‌های اخیر سیاستی موسوم به «قیمت عادلانۀ نفت» را در پی گرفته است و براساس این سیاست با افزایش بی‌سابقۀ تولید و ارائۀ تخفیف به مشتریان خود سعی دارد بر تولیدکنندگان رقیب چیره شود.

این سیاست باعث کاهش جهانی قیمت نفت شده و این کشور را با مشکلات و ضررهای کلان مالی روبرو کرده است.

اکنون با توجه به اظهارات فالح، مشخص است که انتصاب وی به عنوان وزیر انرژیِ جدید عربستان با هدف تغییر سیاست‌های نفتی این کشور صورت نگرفته است.

انتصاب فالح بخشی از طرح سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان برای ترمیم کابینۀ این کشور بود. ملک سلمان، روز شنبه (18 اردیبهشت) طی احکامی سلطنتی وزرای جدیدی برای وزارتخانه‌های نفت، آب و برق، حمل و نقل، امور تجاری، امور اجتماعی، حج و بهداشت منصوب کرد.

در چارچوب این طرح که به «چشم انداز ۲۰۳۰ عربستان» موسوم است، وزارت نفت به وزارت انرژی، صنایع و معادن تغییر نام یافت.

فالح در بیانیۀ خود دربارۀ این تغییرات گفت: «ایجاد یک وزارتخانۀ جدید در عربستان سعودی که انرژی و منابع معدنی فراوان و بی‌نظیر عربستان و قابلیت‌های صنعتی این پادشاهی را در خود جمع می‌کند، در راستای چشم‌انداز 2030 عربستان است.»

فالح جایگزین علی النعیمی شد که بیش از دو دهه سمت وزارت نفت این کشور را برعهده داشت. فالح پیشتر مدیر عامل آرامکو، شرکت ملی نفت عربستان بوده است.

سیاست‌های کارشکنانۀ عربستان سعودی به عنوان بزرگ‌ترین صادرکنندۀ نفت در جهان طی سال‌های گذشته با انتقادات کشورهای نفتی دیگر روبرو شده است.

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران در تاریخ 30 فروردین، طرح  «فریز» را تلاشی جدید برای اعمال فشار به ایران در زمان پساتحریم دانست و گفت، با لغو تحریم ایران، برخی از کشورها جوسازی را آغاز کرده‌اند درحالی که اقدام این کشورها «توهم» است.

وی تصریح کرد: «برخی کشورهای تولیدکننده نفت از ابتدا با لغو تحریم ایران مخالف بودند و در این راستا تلاش کردند قیمت‌های نفت را پایین بیاورند.»

در همین راستا مذاکرات فریز در دوحۀ قطر که قرار بود در تاریخ 29 فروردین برگزار شود، به علت تلاش عربستان برای تغییر متن پیش نویس، ابتدا به تعویق افتاد و در نهایت با وجود تلاش و تاخیر در زمان برگزاری اجلاس عربستان نتوانست پیش‌نویس این طرح را تغییر دهد.

عربستان که در گذشته از حمایت خود از طرح فریز نفتی حتی بدون شرکت ایران در اجلاس دوحه خبر داده بود، در آستانه برگزاری اجلاس 180 درجه تغییر موضع داد و اعلام کرد تنها در صورتی از این طرح حمایت می کند که ایران در اجلاس حضور یابد.

ایران در این اجلاس شرکت نکرد، هر چند زنگنه پیش از آن حمایت ایران را از این طرح اعلام کرده و در عین حال تصریح کرده بود، تثبیت تولید نفت ایران در حالی که به تازگی تحریم‌ها علیه ایران برداشته شده منطقی نیست، زیرا صادرات نفت ایران قبل از تحریم دو میلیون و 800 هزار بشکه بود که بعد از تحریم‌ها به یک میلیون بشکه رسیده است.

وزیر نفت با اعلام این که این کشورها با پایین نگه داشتن قیمت نفت سعی کرده‌اند که به ایران فشار بیاورند، تصریح کرد: با اقدامات این کشورها بازار نفت اشباع شده و عدم تعادل در بازارسبب شده است میانگین صادرات نفت ایران به حدود دو میلیون بشکه نفت در روز برسد.

 

استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku