رئیس جمهور ونزوئلا گفت در صورت تائید طومارِ برگزاری همه پرسی عزل وی، این همه پرسی را برگزار میکند.
نیکولاس مادورو در سخنرانی هفتگی رادیویی خود افزود، اگر مقامات انتخاباتی اعتبار 1.85 میلیون امضای جمع آوری شده برای برگزاری همه پرسی عزل وی را تائید کنند وی اجازه برگزاری این همه پرسی را خواهد داد.
مادورو گفت: «در این مرحله دوم (که) به گفته آنها امضا جمع آوری شد، ما به سوی همه پرسی پیش میرویم.»
رئیس جمهور ونزوئلا پیشتر در روز جهانی کارگر از طرفداران خود خواسته بود در صورت پیروزی مخالفانش در همهپرسی برای عزل وی، دست به اعتصاب عمومی و «شورش» بزنند.
رهبران اپوزیسیون ونزوئلا روز دوشنبه طومار برگزاری همهپرسی عزل مادورو را با حدود 2 میلیون امضا در پای آن به کمیسیون انتخاباتی این کشور ارائه کردند.
حزب «میزگرد وحدت دموکراتیک» که جمع آوری این امضاها را سازماندهی کرده است، میگوید مردم در سراسر ونزوئلا با کمبود مواد غذایی، افزایش تورم و در حال حاضر بحران تامین برق مواجه هستند و دلیل آن ناکارآمدی دولت مادورو است.
برگزاری همه پرسی یکی از راههای قانونی مخالفان دولت برای عزل رئیس جمهور ونزوئلا محسوب میشود.
بر اساس قانون انتخابات ونزوئلا، مخالفان باید حدود یک میلیون و 850 هزار امضا جمع آوری کنند و به هیات ملی انتخابات ونزوئلا تحویل دهند تا روند برگزاری همهپرسی عزل رئیس جمهور آغاز شود.
بنا بر قانون اساسی ونزوئلا، مقامات انتخاباتی 5 روز فرصت دارند امضاهای جمع آوری شده را بررسی و تائید یا رد کنند.
در صورت تائید این طومار، مخالفان سپس باید 4 میلیون امضای دیگر جمع آوری کنند تا مقامات انتخاباتی مقدمات برگزاری همه پرسی را فراهم آورند.
تحلیلگران پیش بینی کرده اند مخالفان برای دریافت تائیدیه طومار 2 میلیون امضایی با مشکلی مواجه نمیشوند.
مادورو در سال 2013 با فاصله اندکی از رقبای خود به قدرت رسید اما براساس نتایج یک نظرسنجی جدید بیش از دو سوم مردم ونزوئلا خواستار عزل وی هستند.
بحران شدید انرژی یکی از مهمترین مشکلات دولت ونزوئلا است به طوری که شهرهای بزرگ این کشور بیش از چهار ساعت در روز در خاموشی مطلق به سر میبرند.
دولت ونزوئلا در تازهترین تصمیم خود برای حل مشکل کمبود انرژی به کارمندان دولتی سه روز مرخصی اجباری در هفته (از چهارشنبه تا جمعه) داده است بدین معنی که آنها تا نیمه خرداد ملزم هستند تنها دو روز در هفته کار کنند.
دولت کاراکاس کمبود برق را به دلیل خشکسالی ناشی از پدیده آب و هوایی ال نینو میداند که باعث شده سدهای برق آبی کشور از کار بیافتند و یا با ظرفیت کمتری کار کنند؛ در حالی که منتقدان میگویند کمبود انرژی به دلیل سوء مدیریت اقتصادی و ناکارآمدی دولت است.
بنا بر اعلام دولت ونزوئلا، تورم در این کشور در سال 2015 بیش از 180 درصد بوده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.