مخالفان دولت ونزوئلا با ارائه طوماری از حدود 2 میلیون امضا به مقامات کمیسیون انتخاباتی این کشور، برگزاری همهپرسی برای عزل نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا را خواستار شدند.
به گفته حزب «میزگرد وحدت دموکراتیک»، مردم ونزوئلا که از کمبود مواد غذایی، افزایش تورم و قطعی برق به ستوه آمدهاند با امضای این طومار خواهان برگزاری همهپرسی شدهاند.
بر اساس گزارشها، حدود یک میلیون و 850 هزار امضا، بیش از 9 برابرِ آنچه برای آغاز روند همهپرسی لازم بود، به هیات ملی انتخابات ونزوئلا تحویل داده شد.
جیزِز تورهآلبا، دبیر اجرایی حزب «میزگرد وحدت دموکراتیک» اعلام کرد 80 جعبه شامل طومارِ برگزاری همهپرسی به این هیات تحویل داده شد.
او در صفحه توییتر خود نوشت: «این تنها آغاز راهی است که به همهپرسیِ عزلِ (مادورو) و انتخاب یک دولت وحدت ختم میشود.»
این در حالی است که رئیس جمهور ونزوئلا از طرفداران خود خواسته است در صورت پیروزی مخالفانش در همهپرسی برای عزل وی، دست به اعتصاب عمومی و «شورش» بزنند.
مادورو یکشنبه (12 اردیبهشت) به حامیان خود که در مقابل کاخ ریاست جمهوری تجمع کرده بودند، گفت: «اگر الیگارشی روزی علیه من اقدام کرد و موفق شد که این کاخ را تصاحب کند، من به شما دستور میدهم که شورش کنید و یک اعتصاب عمومیِ نامحدود به راه بیاندازید.»
مادورو به طرفدارانش گفت همهپرسی برای عزل وی «الزامآور» نیست و تنها یک «گزینه» محسوب میشود.
وی افزود: «در اینجا تنها تعهد مربوط به انتخابات ریاست جمهوری است که در سال 2018 برگزار خواهد شد.»
دیوسدادو کابلو، یکی از نمایندگان مجلس و قدرتمندترین همپیمان مادورو دوشنبه (13 اردیبهشت) در جریان یک تظاهرات گفت: «ما از آنها نمیترسیم، یک به یک امضاها را بررسی میکنیم.»
براساس نتایج یک نظرسنجی جدید بیش از دو سوم مردم ونزوئلا خواستار عزل مادورو هستند که از سال 2013 به سمت ریاست جمهوری این کشور رسیده است.
ونزوئلا با بحران شدید انرژی دست و پنجه نرم میکند و شهرهای بزرگ این کشور بیش از چهار ساعت در روز در خاموشی مطلق به سر میبرند.
دولت ونزوئلا در تازهترین تصمیم خود برای حل مشکل کمبود انرژی به کارمندان دولتی سه روز مرخصی اجباری در هفته (از چهارشنبه تا جمعه) داده است بدین معنی که آنها تا نیمه خرداد ملزم هستند تنها دو روز در هفته کار کنند.
دولت همچنین تعطیلات هفتگی مدارس ابتدایی و دبیرستانها را یک روز دیگر (جمعه) افزایش داده است.
دولت کاراکاس کمبود برق را به دلیل خشکسالی ناشی از پدیده آب و هوایی ال نینو میداند که باعث شده سدهای برق آبی کشور از کار بیافتند و یا با ظرفیت کمتری کار کنند؛ در حالی که منتقدان میگویند کمبود انرژی به دلیل سوء مدیریت اقتصادی و ناکارآمدی دولت است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.