شورای امنیت سازمان ملل متحد ادعای مالکیت اسرائیل بر بلندیهای اشغال شدۀ جولان را در خاک سوریه رد کرده است.
لیو جیآی، فرستادۀ چین به سازمان ملل که ریاست شورای امنیت را در ماه جاری برعهده دارد روز سهشنبه (7 اردیبهشت) و پس از یک جلسه در پشت درهای بسته در نیویورک گفت: «اعضای شورا نگرانی عمیق خود را نسبت به اظهارات اخیر اسرائیل دربارۀ جولان ابراز و تأکید کردند وضعیت بلندهای جولان بدون تغییر باقی خواهد ماند.»
وی با تکرار تصمیم شورای امنیت در سال 1981 میلادی گفت: «اعضا در تطابق با قطعنامۀ 497 بدین نتیجه رسیدند که تصمیم اسرائیل برای تحمیل قوانین، صلاحیت و حکومتش بر بلندیهای اشغال شدۀ جولانِ سوریه باطل، بیاثر و فاقد اعتبار بینالمللی است.»
جیآی همچنین گفت شورای امنیت از یک راهحل صلحآمیز برای حل موضوع جولان پشتیبانی میکند.
سازمان ملل متحد در سال 1974 نیروهای صلحبان خود با عنوان یوندوف (UNDOF) را با مأموریت نظارت بر مرزی که نظامیان اسرائیل را از نیروهای سوری جدا میکند، به بلندیهای جولان فرستاد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در تاریخ 29 فروردین برای نخستین بار جلسه کابینهاش را در بلندیهای جولان برگزار و اعلام کرد از این مناطق عقب نشینی نمیکند.
نخست وزیر رژیم اسرائیل مدعی شد جهان باید بداند بدون توجه به آن چه در سوریه رخ میدهد، خط مرزی بین سرزمینهای اشغالی و سوریه تغییر نخواهد کرد.
وی افزود جهان باید پس از 50 سال به حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان اعتراف کند، «منطقه جولان 50 سال پیش محل درگیری بود، اما پس از اینکه اسرائیل کنترل آن را به دست گرفت به محل صلح بدل شد».
رژیم تل آویو پس از جنگ شش روزه در سال 1967 این قسمت از خاک سوریه را تصرف و در سال 1981 آن را ضمیمه سرزمینهای اشغالی کرده است.
تل آویو همچنین چندین شهرک صهیونیستی در این منطقه اشغالی احداث کرده است.
تاکنون بسیاری از کشورها و نهادهای بین المللی از جمله ایران، آلمان، اتحادیه عرب، سازمان ملل و امریکا با رد ادعاهای رژیم اسرائیل درباره بلندیهای اشغالی جولان، برگزاری نشست کابینه این رژیم در این منطقه و ادعاهای نتانیاهو درباره آن را محکوم کردهاند.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.