نمایندۀ سازمان ملل متحد در امور لیبی در آستانۀ یک رأیگیری سرنوشتساز در مجلس نمایندگان لیبی از نمایندگان این کشور خواست از دولت «وحدت ملی» در لیبی حمایت کنند.
مارتین کوبلر روز یکشنبه (29 فروردین) و پس از ورود به طرابلس، پایتخت لیبی با انتشار پیامی در شبکۀ اجتماعی توئیتر اعلام کرد با شخصیتهای سیاسیِ لیبی دیدار کرده است.
وی افزود: «ما بر سر فوریت این موضوع اتفاق نظر داشتیم: مجلس نمایندگان باید در حال حاضر به دولت وحدت ملی رأی دهد.»
رهبران دولت «وحدت ملی» تحت حمایت سازمان ملل متحد در تاریخ 11 فروردین با کشتی از تونس وارد لیبی شدند. مقامات دولت خودخواندۀ شورشیان لیبی برای ممانعت از ورود این دولت، حریم هوایی طرابلس را بسته بودند و از پایگاه نیروی دریایی در پایتخت به شدت محافظت میکردند.
پس از سرنگونی معمر قذافی، دیکتاتور لیبی در سال 2011 میلادی این کشور دچار هرج و مرج شد. شورشیان در اوت 2014 (مرداد 1393) طرابلس، پایتخت این کشور را تصرف کردند و در لیبی دو پارلمان و دو دولت تشکیل شد.
دولت شورشیان در طرابلس و دولت دیگری که جامعه جهانی آن را به رسمیت میشناسد در طبرق مستقر بودند. اما در اواخر دی ماه سال 1394 و پس از تلاشهای بینالمللی شورای ریاست جمهوری لیبی بر مبنای طرح مورد حمایت سازمان ملل، دولت جدید «وحدت ملی» را با هدف متحد کردن جناحهای متخاصم در این کشور معرفی کرد.
دولت جدید وحدت ملی با حمایت سازمان ملل تشکیل شد، اما با مخالفتهایی در داخل و خارج از لیبی روبرو شد. اکنون مجلس نمایندگان لیبی مستقر در طبرق در شرق کشور که جامعۀ بینالمللی آن را به رسمیت میشناسد، روز دوشنبه (30 فروردین) باید این دولت جدید را تأیید کند.
کوبلر در پیام خود نوشت: «همواره با آغوشی گشاده به طرابلس وارد میشوم. از همۀ لیبیاییها متشکرم: شما باعث میشوید لیبی را خانۀ خود بدانم.»
رأی اعتماد مجلس نمایندگان لیبی، یک گام مهم برای تثبیت قدر فائز السراج، نخست وزير دولت «وحدت ملي» لیبی خواهد بود که سعی دارد زمام امور کشور جنگزدۀ لیبی را به دست بگیرد.
مقامات محلی و نهادهای دولتی از کابینۀ دولت «وحدت ملی لیبی» حمایت کردهاند، اما خلیفه الغویل، نخست وزیر دولت خودخواندۀ «نجات ملی» که شورشیان در طرابلس شکل داده بودند، از به رسمیت شناختن قدرت این دولت جدید سر باز زده است.
البته برخی از مقامات این دولت خودخوانده در تاریخ 17 فروردین و پس از ورود مقامات دولت جدید لیبی به طرابلس با انتشار بیانیهای کنارهگیری خود را از قدرت اعلام کردند.
پیشتر اتحادیه اروپا اعلام کرده بود سه عضو ارشد این دولت خودخوانده، از جمله خلیفه الغویل را به دلیل جلوگیری از فعالیت دولت «وحدت ملی» تحریم کرده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.