اتحادیه اروپا ضمن انتقاد شدید از ترکیه، دولت رجب طیب اردوغان را به «پس رفت» در عرصه دموکراسی و قانونمداری متهم کرده است.
نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه با تصویب قطعنامهای، از نقض معیارهای لازم برای پیوستن به این بلوک 28 عضوی از سوی آنکارا «به شدت ابراز نگرانی» کردند.
پارلمان اروپا اعلام کرد نمایندگان «تصرف خشونتبار و غیرقانونی چندین روزنامه را محکوم... و به پس رفت شدید (ترکیه) در زمینه آزادی بیان اشاره کردند.»
این قطعنامه با 375 رای موافق در برابر 177 رای مخالف تصویب شد.
در همین حال، نیلس مویزنیکس، کمیسر شورای حقوق بشر اروپا پس از بازدید از شهر دیاربکر به عملیات نظامی ترکیه در مناطق کردنشین این کشور اشاره کرد و گفت: «احترام به حقوق بشر در ماههای اخیر... با سرعت هشدار دهندهای رو به وخامت گذاشته است.»
وی همچنین درباره قانونی بودن مقررات حکومت نظامی 24 ساعته در برخی از این مناطق «به شدت ابراز تردید» کرد.
ترکیه: این گزارش باطل است
ولکان بزکیر، وزیر امور اتحادیه اروپای ترکیه، در نشستی خبری در شهر وین گزارش پارلمان اروپا را «پوچ و باطل» خواند.
بزکیر در واکنش به مطرح شدن موضوع «نسل کشی» ارامنه در این قطعنامه گفت: «متاسفانه امسال... شاهد اشاره به این موضوع در گزارش پارلمان اروپا درباره ترکیه بودیم. به رغم تمامی تلاشها و هشدارهای ما، از این اظهارات دست نکشیدند. به همین خاطر، این گزارش از نظر ما پوچ و باطل است و نماینده دائم ما آن را به پارلمان اروپا باز میگرداند.»
وی افزود: «در تاریخ ما لحظهای وجود ندارد که از آن خجالتزده باشیم. تمامی آرشیوهای ما در دسترس هستند. معتقدیم که مورخان باید در این باره نظر بدهند. سیاستمداران نباید تاریخ بنویسند.»
این مقام ترک همچنین ادامه داد: «افتخار میکنیم که در ترکیه از آزادی بیان و مطبوعات برخورداریم.»
اردوغان بارها از اتحادیه اروپا و امریکا و کشورهای دیگر که نسل کشی ارامنه در سال 1915 را به رسمیت شناخته اند به شدت انتقاد کرده است.
ارامنه میگویند امپراتوری عثمانی بین سالهای 1915 و 1917 حدود 1/5 میلیون ارمنی را کشته است اما ترکیه تعداد تلفات آنها را بین 300 هزار تا 500 هزار نفر عنوان کرده است.
استفاده از این مطلب با ذکر منبع «پرس تی وی فارسی» بلامانع است.