News   /   اروپا

اعلام آتش‌بس یکجانبه از سوی جمهوری آذربایجان در منطقه قره‌باغ

خسارات ناشی از درگیری میان نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان با نیروهای تحت حمایت ارمنستان در منطقۀ قره باغ (14 فروردین 1395- عکس از خبرگزاری فرانسه)

​جمهوری آذربایجان اعلام کرد به درگیری با نیروهای تحت حمایت ارمنستان در منطقۀ مورد مناقشه قره‌باغ پایان می‌دهد.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز یکشنبه (15 فروردین) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد این کشور به نشانۀ حُسن‌نیت به صورت یکجانبه به درگیری‌ها در قره‌باغ پایان خواهد داد.

خبرگزاری ریانووستی به نقل از وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نوشت: «با در نظر گرفتن... درخواست سازمان‌های بین‌‎المللی، جمهوری آذربایجان تصمیم‌ گرفته است اقدامات نظامیِ تلافی‌جویانه را به صورت یکجانبه متوقف و پیشروی‌های زمینی دیروز (شنبه/14 فروردین) را حفظ کند.»

در همین حال مقامات قره‌باغ اعلام کردند درگیری ها در این منطقۀ جدایی‎طلب همچنان ادامه دارد.

خبرگزاری اینترفاکس به نقل از سخنگوی نیروهای جدایی‌طلبِ قره‌باغ نوشت: «در همین لحظه، درگیری‌ها ادامه دارد. در طی 24 ساعت گذشته، جمهوری آذربایجان دو بار اعلام آتش‌بس کرده است، اما واقعیت و وضعیت کنونی نشان می‌‎دهد که هیچ اقدام عملی‌ای از سوی آن‌ها صورت نگرفته است.»

لاشه بالگرد ارتش جمهوری آذربایجان که گفته شده در درگیری  14 فروردین 1395 از سوی نیروهای ارمنستان سرنگون شده است. (عکس از خبرگزاری فرانسه)

در پی تشدید درگیری‌ها میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قره باغ که از بامداد شنبه (14 فروردین) آغاز شد، دست‌کم 30 سرباز ارمنی و آذربایجانی کشته شدند. درگیری های پراکنده میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان، روز یکشنبه در دومین روز متوالی در جریان است.

پیش از اعلام آتش بس یکجانبۀ جمهوری آذربایجان، خبرگزاری راشاتودی به نقل از پولاد بلبل‌ اوغلو، سفیر جمهوری آذربایجان در روسیه نوشت باکو برای حل مناقشه قره باغ آماده است روش دیپلماتیک را به راه حل نظامی تغییر دهد.

بلبل اوغلو گفت: «تلاش‌ها برای حل مسالمت آمیز این مناقشه (قره باغ) 22 سال در جریان بوده است. چقدر دیگر طول خواهد کشید؟ ما برای یک راه حل مسالمت آمیز برای این مسئله آماده هستیم، اما اگر مساله به شکل مسالمت آمیز حل نشود از طریق نظامی آن را حل خواهیم کرد.»

منطقۀ قره‌باغ در داخل خاک جمهوری آذربایجان قرار دارد، اما ارامنه بر آن کنترل دارند. ارامنه پس از پایان جنگ جدایی‌طلبانۀ خود با آذربایجان در سال 1994 این منطقۀ خودمختار را تحت حمایت نظامی و مالی کشور ارمنستان اداره می‌کردند.

نیروهای تحت حمایت ارمنستان و جمهوری آذربایجان یکدیگر را متهم به نقض آتش‌بسی کرده‌اند که در سال 1994 و پس از کشته شدن حدود 30 هزار نفر در درگیری‌های چند ساله به دست آمد.


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku