در پی تشدید مشکلات اقتصادی عربستان سعودی، موسسه رتبه بندی اعتباری مودیز چشم انداز سیستم بانکی این کشور را از «پایدار» به «منفی» کاهش داد.
اولیویه پانیس، معاون رئیس مودیز، روز چهارشنبه پیش بینی کرد روند تضعیف بانکهای عربستان سعودی دستکم 12 تا 18 ماه دیگر ادامه یابد.
این آژانس اعتباری مستقر در امریکا ضمن هشدار درباره افزایش «ریسکهای اعتباری» در سیستم مالی عربستان افزود تداوم بهای کمِ نفت و برآیند کاهش هزینههای دولت در نهایت در بخش بانکی عربستان خود را نشان خواهد داد.
مودیز پیشتر در اواسط اسفند امسال نیز رتبه اعتباری کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از جمله بحرین و عمان را به دلیل بروز مشکلات اقتصادی ناشی از کاهش شدید بهای نفت در بازارهای جهانی کاهش داد. [بیشتر بخوانید]
از روز دوشنبه اجرای بسته اقدامات ریاضتی جدیدی در عربستان آغاز شده و وزارتخانههای این کشور موظف شدهاند هزینههای خود را دستکم 5 درصد کاهش دهند.
این کشور پادشاهی به دلیل کاهش بهای جهانی نفت و هزینههای ارتش در تجاوز به یمن با کسری بودجه حدود 100 میلیارد دلاری مواجه است.
هزینه تجاوز برای عربستان
تجاوز آشکار عربستان هر چند در یمن دستکم 8500 کشته و بیش از 16 هزار زخمی بر جای گذاشته، اما هزینههای زیادی را به ریاض تحمیل کرده است.
بنا بر گزارش موسسه مبارزه با تجارت اسلحه، دولت انگلیس اردیبهشت 1389 حدود 5.6 میلیارد پوند تسلیحات از جمله جتهای جنگی و دیگر ادوات نظامی به عربستان فروخته است.
عربستان بیشتر در پی خرید جنگندههای پیشرفته تایفون، جتهای هاوک و مقادیر انبوه مسلسل، بمب و گاز اشک آور از شرکتهای تسلیحاتی انگلیس است.
بنا بر این گزارش، تعداد جنگندههای انگلیسی ارتش عربستان حدود دو برابر نیروی هوایی انگلیس است.
صدای اروپا هم در آمد
شدت جنایات عربستان در کشتار غیرنظامیان یمنی در حدی بوده که برخی کشورهای اروپایی را به واکنش واداشته است.
پارلمان هلند در اعتراض به تخلفات انسانی و حقوق بشری عربستان سعودی، روز سه شنبه صادرات تسلیحات به این کشور را ممنوع کرد.
نمایندگان پارلمان اروپا نیز اوایل اسفند با متهم کردن عربستان سعودی به کشتار غیرنظامیان در یمن، از اتحادیه اروپا خواست رژیم ریاض را تحریم تسلیحاتی کند.
عربستان سعودی از حدود یک سال پیش برای بازگرداندن عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور متحد خود به قدرت، حمله به خاک یمن را آغاز کرده است و همچنان ادامه میدهد.