فلسطین رسماً به عضویت دیوان دائمی داوریِ لاهه در آمد

ریاض المالکی، وزیر امور خارجۀ فلسطین درمقابل ساختمان دیوان بین المللی دادگستری (لاهه) در هلند (4 تیر 1394- عکس از خبرگزاری فرانسه)

فلسطین با 57 رأی مثبت، 24 رأی ممتنع و بدون هیچ مخالفتی رسماً به عضویت دیوان دائمی داوری (پی.سی.اِی) در دادگاه بین‌‎‌المللی لاهه در آمد.

فلسطین در تاریخ 10 دی 1393 درخواست عضویت در دادگاه بین‎‎المللی لاهه را ارائه داد و پس از موافقت با آن، قرار شد این کشور رسماً از تاریخ 12 فروردین 1394 (اول آوریل 2015) به عضویت دادگاه بین المللی کیفری درآید.

براساس گزارشی که مرکز اطلاع رسانی فلسطین منتشر کرده است، این کشور پیشتر درخواست عضویت در دیوان دائمی داوریِ لاهه را به دولت هلند ارائه داده و به عضویت این دیوان در آمده بود، اما امریکا به این عضویت اعتراض کرد و در نهایت عضویت فلسطین موقتاً به حالت تعلیق درآمد.

پس از آن وزارت خارجۀ فلسطین با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد ریاض المالکی، وزیر خارجۀ فلسطین مراتب اعتراض شدید این کشور را به همتای هلندی خود اعلام کرده است.

المالکی خواستار بازنگری در تعلیق عضویت فلسطین در این دیوان شد و در نهایت وزیر خارجۀ هلند در حاشیۀ نشست‌های شورای حقوق بشر در ژنوِ سوئیس برای بررسی این موضوع قول مساعد داد.

در نهایت پس از نشست‌های هیأت دیپلماسی فلسطین با مقامات کشورهای مختلف در هلند و حمایت اعضای دیگر دیوان، فلسطین بدون مخالفت هیچ یک از اعضا، به عضویت رسمی دیوان دائمی داوری درآمد.

در بیانیۀ وزارت خارجۀ فلسطین آمده است: «اکثریت کشورها قاطعانه از عضویت فلسطین در دیوان دائمی داوری حمایت کردند، هرچند این نخستین بار در تاریخ این دیوان بود که عضویت در آن از طریق رأی‌گیری انجام می‌شد.»

درخواست فلسطین برای عضویت در دادگاه بین المللی لاهه پس از آن مطرح شد که طرح پایان اشغال سرزمین های فلسطینی از سوی رژیم اسرائیل در شورای امنیت سازمان ملل، با مخالفت امریکا رد شد.

مراسم تشییع پیکر اسراء ابو خوصه، کودک 6 سالۀ فلسطینی که در حملۀ هوایی ارتش اسرائیل به شهر بیت لاهیا کشته شد. (22 اسفند 1394- عکس از خبرگزاری فرانسه)

فلسطینیان می توانند با عضویت در این دادگاه بین المللی از سران رژیم اسرائیل به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در سرزمین های فلسطینی شکایت کنند.

فلسطین با عضویت در این دادگاه می تواند خواستار تحقیق در مورد جنایت‌های ضد بشری رژیم اسرائیل علیه ملت فلسطین در نوار غزه در جریان جنگ 51 روزه و تحقیق در مورد عملیات شهرک سازی غیر قانونی این رژیم در اراضی اشغالی شود.

رژیم اسرائیل تابستان سال 1393 در حمله‌ای گسترده نوار غزه را هدف قرار داد. در جریان این تهاجم حدود 2 هزار و 200 فلسطینی از جمله 577 کودک کشته شدند.

نوار غزه از ژوئن 2007 میلادی (حدود خرداد 1386) تحت محاصرۀ رژیم اسرائیل قرار دارد و این شرایط باعث کاهش سطح رفاه زندگی مردم و افزایش بی‌سابقه فقر و بیکاری در این منطقه شده است. رژیم اسرائیل 1 میلیون , 800 هزار فلسطینی ساکن در نوار غزه را از حقوق اساسی خود از جمله آزادی نقل مکان، اشتغال و خدمات بهداشتی و آموزشی محروم کرده است.

از سوی دیگر سازمان ملل متحد و بیشتر کشورهای جهان شهرک سازی اسرائیل را در سرزمین‌های اشغالی فلسطینی «غیرقانونی» می‌دانند؛ این سرزمین‌ها در جنگ سال 1967 اشغال شده اند و براساس کنوانسیون ژنو، هر گونه ساخت و ساز در سرزمین‌های اشغالی ممنوع است.

بیش از نیم میلیون اسرائیلی در 230 شهرک غیرقانونی در کرانه باختری و قدس شرقی زندگی می‌کنند.

 


Press TV’s website can also be accessed at the following alternate addresses:

www.presstv.co.uk

SHARE THIS ARTICLE
Press TV News Roku